73 четения

С 1,6 млн. лв. ремонтираха ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ в Горна Оряховица

ПОВЕЧЕ ОТ 1,6 МЛН. ЛВ. СА ИНВЕСТИЦИИТЕ, ВЛОЖЕНИ В РЕМОНТА НА ОУ „СВ. СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЙ“ В ГОРНА ОРЯХОВИЦА. Зам.-министърът на регионалното развитие Деница Николова, председателят на Националното сдружение на общините Даниел Панов и кметът на община Горна Оряховица Добромир Добрев прерязаха лентата на изцяло обновената сграда на школото вчера. „Благодаря на Управляващия орган, който сбъдна една наша мечта и ни даде възможност да обновим основната образователна структура в града. Това е първият проект, стартиран по Ос 1 на програмата „Региони в растеж“. По този начин всички училища в града ще бъдат конкурентоспособни, ще имат обновена визия, обновено оборудване и децата ще получат грижата, която трябва“, каза кметът на железничарския град инж. Добрев.

GO (2)„Изключително ми е приятно, че ОП „Региони в растеж“ дава възможност за ежегодно обновяване на образователната инфраструктура на територията на страната. Така бъдещето на България в лицето на нашите деца може да има по-добри условия за учене, да получава по-добро и качествено образование“, каза в словото си зам.-министър Николова.

Средствата от над 1,6 млн. лв. са вложени в подобряване на енергийната ефективност и модернизация, обзавеждане и оборудване на ОУ „Св. св. Кирил и Методий“. Основно са ремонтирани цялата сграда и дворът на школото, изградена е достъпна среда, напълно обновено е оборудването и обзавеждането в 9 класни стаи, в кабинета по музика и биология и в медицинския кабинет. Обзаведени са и две спални помещения и зала за почивка. От новата образователна и работна среда ще се възползват 225 деца и 30 души персонал.

Ремонтът на училищната сграда е извършен по проекта „Подобряване на образователната среда в града“, който се финансира по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014 – 2020. Целият проект е за около 3 млн. лв. и обхваща и детските градини „Бодра смяна“ и „Елена Грънчарова“. Ремонтите в „Бодра смяна“ вече са приключили, а до края на годината трябва да е готова и втората забавачка. Дотогава всички около 120 деца от „Елена Грънчарова“ ще посещават други детски градини в града. До 2019 г. ремонти ще бъдат извършени в още две детски градини – „Божур“ и „Детски свят“, и в ОУ „Св. Паисий Хилендарски“.

Сашка АЛЕКСАНДРОВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!