Тотално прекрояват движението във Велико Търново | Вестник Борба - областен всекидневник, Велико Търново

Тотално прекрояват движението във Велико Търново

Публикувана на: 18.09.2017г. 522 прегледа

Проф. Г. Камарашев: „Ремонтираме и ул. „България“, слагаме нови светофари и кръгови кръстовища“

 

НОВА ОРГАНИЗАЦИЯ НА ДВИЖЕНИЕТО ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО ПОДГОТВЯТ ОТ ОБЩИНАТА, ИНФОРМИРА ЗАМ.-КМЕТЪТ ПРОФ. ГЕОРГИ КАМАРАШЕВ, който оглавява специализираната комисия за организация на трафика. Ще бъдат поставени нови светофарни уредби, изграждат се дългоочакваните кръгови кръстовища, основни отсечки се правят еднопосочни, а други се ремонтират.

След ремонта на главната ул. „Васил Левски“, който бе реализиран наскоро, започва и реконструкция на друга основна отсечка – ул. „България“. „През последните години я ремонтирахме, защото канализацията и водопроводите по нея не са обновявани, но с ръководството на „ВиК Йовковци“ обединяваме усилия и концентрираме тук инвестиционните си програми. Те ще подменят ВиК системата, защото по техни данни в някои участъци загубите са над 70 на сто, а ние ще реконстуираме настилката чак до „Беляковско шосе“ и изхода за София. Ремонтите се финансират изцяло от бюджета на общината“, обясни зам.-кметът по строителството и териториалното и селищно устройство.

НОВИ СВЕТОФАРИ ОБЩИНАТА ПОСТАВЯ В РАЙОНА НА „БЕЛЯКОВСКО ШОСЕ“, КЪДЕТО В ПИКОВИ ЧАСОВЕ СЕ ПОЛУЧАВАТ ТАПИ. ТАКЪВ ЩЕ ИМА в участъка срещу бензиностанция „Петрол“, както и на пресечката с ул. „Краков“. От лявата страна на платното по посока изхода за София пък ще се забрани спирането със знак, защото по цялото протежение на главната улица има паркирали коли, които допълнително затрудняват трафика. Същото ще стане и срещу военното училище за района около надстроените гаражи, които вместо за коли вече са трансформирани като къщи, а возилата престояват на улицата.

ДВЕ НОВИ КРЪГОВИ КРЪСТОВИЩА СЕ ПРАВЯТ В ЦЕНТРАЛНАТА ЧАСТ. Създаването им се дискутираше от години, но вече са на дневен ред, след като се направи главната улица. Едното ще е във формата на цифрата 8 и ще е съставено от два кръга. Фиксирано е пред Съдебната палата, Централния пазар и Студентския стол. За да се осигури преминаването, оттук ще се махнат светофарите и основната пешеходна пътека пред пазара. Вървящите пеша ще могат да преминават на повдигната зебра към западния вход на пазара. Изменя се и локацията на автоспирките.

Второто кръгово ще е на бившето обръщало на тролеите и елементите за него вече са поръчани, обясни проф. Камарашев. В момента от Община Велико Търново чакат изработването и на новия транспортен план на града, след което ще се трансформират повечето автобусни маршрути.

Стилян НАЙДЕНОВ

loading...

Коментари за "Тотално прекрояват движението във Велико Търново"

 • 18.09.2017 в 9:10

  Трай коньо за зелена трева. То дойде зимата а тези още не са започнали.

  Отговор
  • 18.09.2017 в 9:58

   Мите, Мите, колко си прав …

   Отговор
 • 18.09.2017 в 11:18

  Стилянчо,
  Корифей журналистически, кога най-сетне ще спреш да използваш англо-саксонски помии(чуждици) в статиите си. Това не те прави нито по-модерен, нито дава тежест на написаното, напротив!

  Location-МЕСТОПОЛОЖЕНИЕ

  Отговор
 • 18.09.2017 в 13:23

  Ама това прекрояване го говорите от пролетта, айде бе! И като ви чета статията то ще има два нови светофара и това ще е. Щото тези кръговите явно няма да ги направите, откога само приказки…

  Отговор
  • 18.09.2017 в 16:08

   Da ot proletta, ama na 2015-ta … mnogo prikazki,mnogo proekti,malko rabota ( i to nekachestvena )

   Отговор
 • 18.09.2017 в 14:03

  и за какво им е кръгово на бившото обръщало на тролеите? Това е пълна глупост както и светофар срещу петрола напълно безсмислено. Всеки ден минавам покрай петрола и няма чак такива тапи,. да кара се бавно но все пак се минава.

  Отговор
 • 18.09.2017 в 14:13

  Единственото работещо решение за тапата на Беляковско шосе е да се приложат правилата за кръгово движение на елипсата и всички навлизащи в нея да чакат.
  Преместване на такси стоянката и спирката надолу, както и забрана за спиране в кръговото ще освободи всички ленти и ще улесни трафика. Легнал полицай с пешеходна пътека на влизане от София ще намали скоростта на влизащите и ще позволи безопасното пресичане от Петрол към Триъгълника.
  Това е евтино решение, което се решава с малко боя и няколко знака и вероятно затова е неизгодно.
  Любопитно ми е как ще бъде разрешен проблема със светофари.

  Отговор
  • 18.09.2017 в 17:15

   Като идваш от Краков и спреш на светофара през зимата познай какво ще стане и кога ще тръгнеш. Пълни недомислия.

   Отговор
   • 18.09.2017 в 20:09

    Хахахахахаахахаахах

  • 19.09.2017 в 12:34

   Напълно съм съгласен – това си е типично кръгово кръстовище като вместо чист кръг имаме издължен кръг (нещо като елипса), което не променя характера му; Колкото до светофари на това кръстовище това би било пълна глупост, каквато бяха направили на кръговото до БИЛА; явно тия със светофарите дават добра комисионна…

   Отговор
 • 18.09.2017 в 14:29

  Тапата около Беляковско трябва да се премисли много сериозно иначе може да стане и по-драматично с чутовни опашки от автомобили заради светофарите. Едно кръстовище на 2 нива с търкало отгоре е много по-смислен вариант.

  Нямаше никакъв смисъл от забраняване на паркирането покрай къщичките над гаражите срещу Петрол, защото по тая отсечка спираха и автобуси, тирове, камиони, които сега се пинкат из града чудейки се де да се шибнат. Отделно на Полтава стана още по-голям ад, не стига патакламата дето създават 2-те куриерски фирми там…

  Абсурдното кръстовище на Искра от години си плаче за промяна, но там няма достатъчно място за кръгово и като се понамокри или подледи ще е пълен цирк от катастрофи и тотално задръстване на центъра. Най-смислено беше изобщо да няма автомобилен поток по Васил Левски, което решаваше проблема с кръстовището, ама като се бамнаха милионите за безсмисленото му преасфалтиране…

  „Турбо кръговото“ на обръщалото на тролеите дано да се направи правилно – да се изравни нивото, за да бъде на равно и с две смислени ленти, а не като килнатите мумбайски недоразумения на Качица, където ситуацията беше много по-добре преди построяването им. На второ ниво над търкалото трябва да има пасарелка каквато направиха на новото търкало в Бургас и каквато трябва се направи както и над кръговото пред Била, така и на абсурда пред Макдоналдс, където когато бъде убит човек, ще тежи на главите на тиквите, които дадоха милионите за Магистрална без да помислят поне за някаква полза от двугодишния й ремонт.

  Отговор
 • 18.09.2017 в 14:33

  Някой като си науми, че трябва да направи някоя глупост няма кой да го спре. След турбо кръговите фунии идва ред на осмокръговите турбо щуротии.
  А след като бул. България е за основен ремонт, какво да кажем за ул. Никола Габровски от пазара до пожарната или за Мармарлийска от училището до победа? Тия дето вземат решенията да харчат нашите пари явно не минават по тези улици.

  Отговор
 • 18.09.2017 в 16:43

  За Беляковско решението е само кръгово ( кадърно направено ) кви светофари, кви 5 лева ???

  Отговор
 • 18.09.2017 в 19:33

  ще оакат целия трафик с новите кръгови.града не е за кръгови.сфетофара е най-правилното решение .Съще трябва да се направят и много еднопосочни улици.В този град не мога да разбера защо има трафик в двете посоки в тесните улици,а по широките улици се забранява спирането?По краков защо е забранено да се спира и в двете посоки?И защо да не се спира под военното?
  Да не говорим ,че малки улички са в окаяно състояние.

  Отговор
 • 19.09.2017 в 7:00

  Кмете иди във Варна и Бургас да видиш как се правят кръгови и надлези (пешеходни),е,не като вас тук (на хранилка са фирма“Соколов“и ред други покрай нея покрай изграждането на кръговите)В Бургас това се прави с гумени „лапички“високи 30смсъс светлоотразители и …ДОБРЕ ОЧЕРТАНА МАРКИРОВКА НА КРЪГА,НЕ КАКТО ТУК!

  Отговор
 • 19.09.2017 в 9:29

  Всички квартални улици в широкия център трябва да станат еднопосочни. По този начин движението по тях ще се извършва спокойно. Такава е практиката в развитите страни.

  Отговор
  • 22.09.2017 в 17:36

   Как пък не еднопосочни! Това означава окончателно да дадем НАШАТА обща общинска собственост – улиците, за безплатни паркинги! Всички улици трябва да се освободят от паркиралите коли! Да се създаде нормално двупосочно движение! Който има кола, да си търси в съседство гараж, да се кооперират

   Отговор
 • 19.09.2017 в 10:29

  Кръговото не е решение за Бул.“.България „и ще обесня защо!Тапата се образува от завиващите наляво към ул. Полтава, Т.е. те ще изчакват и на кръгово .
  Решението е само и единствено в надлез за тях, на който ще се включат и идващите от КАТ.А средства за това очакваме от Кмета,като виден Гербер.Щом в София правят инвестиции за милиарди, не е никакъв проблем да измоли някой лев за града ни, та и ние да видим, че може нещо…….

  Отговор
 • 21.09.2017 в 13:36

  Считам, че има опасност да се сътворят големи недомислици! Бих казал – поредните! Стига с тези глупави кръгови кръстовища С МАЛЪК ДИАМЕТЪР!! Кръговото кръстовище, за да е ОК, си иска площ, а такава нямаше достатъчно нито на „Качица“, нито до БИЛЛА, ама ВМЕСТО ДА СЕ СЕТИТЕ ДА НАПРАВИТЕ НА ЕСТАКАДА ДВИЖЕНИЕТО „СОФИЯ-ВАРНА“, се сътворите тези измислени кръгови!! Искам да се запозная с този „пишман проектант“, за да си поговорим малко! Сега вероятно същият некадърник е замесен в поредната тъпотия, на която ЯВНО се е вързал и кмета, ама както се казва…той отде да знае, не е тесен специалист! РЕШЕНИЕТО ЗА ЦЕНТРАЛНАТА ЧАСТ Е САМО ЕДНО – по „Габровски“, в зоната на пазара улицата влиза ПОДЗЕМНО, продължава така в зоната на съда и по-натам – и излиза НАДЗЕМНО ЧАК ПРИ ПОЩАТА!!! ТОВА Е – НИЩО ДРУГО УДАЧНО НЕ МОЖЕ Д А СЕ НАПРАВИ! АМА АКОНЯМАТЕ КАПАЦИТЕТ ДА МИСЛИТЕ – ДОПИТВАЙТЕ СЕ ЗА РАБОТЕЩИ ИДЕИ!
  Уморихме се да сърбаме попарата на некадърници, из цялата държава са!

  Отговор
 • 22.09.2017 в 10:13

  не съм шофьор, но много се изкефих като чета коментарите.
  има доста хора с разум в главата сред нас 🙂
  въпроса е – защо все дебилите управляват и строят ?

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *