Найден Папора, който избяга от ареста с въже от чаршаф, отива година и половина в затвора

ГОДИНА И ПОЛОВИНА ЗАТВОР ПРИ СТРОГ РЕЖИМ ДАДЕ В ПЕТЪК РАЙОННИЯТ СЪД ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО на беглеца от следствения арест Найден Димитров – Папора. 39-годишният рецидивист се прочу след бягството си от килията на 9 юли т. г. като Хари Худини, защото се промушил през решетката и успял да надхитри надзирателите. След това се спуснал от втория етаж на сградата с въже от чаршаф, станало ясно по време на делото. Скъсаният чаршаф с два възела бил намерен в двора на сградата на Областната полиция, където се намира сектор „Арести“.

Делото за бягството от килията е приключило със споразумение с прокуратурата, което е одобрено от съда, и Найден вече отива в затвора.

ЦЯЛАТА БЪЛГАРСКА ПОЛИЦИЯ БЕ ВДИГНАТА НАКРАК ТОЗИ ЮЛИ ДА ТЪРСИ опасния беглец, осъждан многократно. Той бе арестуван в родното си село Раданово на 21 юли, докато проси комат хляб от познати. Полицията му бе устроила капани на всички възможни места и близки и познати бяха предупредени да се обадят незабавно, ако го видят. Оказа се, че от 9 до 21 юли Найден Худини се е крил в горите и нивите в района, но накрая изнемощял от глад.

БИВШИЯТ ЗАТВОРНИК И ОТЯВЛЕН КРАДЕЦ БЕ задържан на 21 юни за поредна кражба и пратен в ареста. Той е с тлъсто досие и преди две години показа виртуозни умения. Рано сутринта отишъл в дома на 85-годишен в Страхилово. Представил се за служител на „Булсатком” и спец по ремонта на телевизори. Успял да убеди стареца, че новият му телевизор е повреден и трябва да се оправи, което щяло да стане много бързо, до час. После изчезнал с плячката, а дядото веднага хукнал към полицията. Докато полицейските служители работели по този сигнал и по описанието търсели измамника, в управлението бил получен друг сигнал от Иванча. Този път ставало въпрос за кражба на две дебитни карти, от които са изтеглени 1200 лв. Престъпникът бръкнал в жабката и взел две карти с пинкодовете. После спокойно дръпнал 1200 лева. Парите били на възрастно семейство, по тези карти получавали пенсиите си и спестявали за черни дни. Много бързо полицията от Полски Тръмбеш успяла да открие и арестува извършителя и на двете престъпления, който се оказал стар познайник с множество прояви и стаж в затвора за зверско убийство преди около 20 години на мъж от Долна Липница заради няколко лева. Тази година той бе посегнал и на бивш полицай в Орловец. От дома му крадецът бе задигнал парфюм, 200 лева, телефони и обеци. Месец преди това Папора бе излязъл от затвора след 5 месеца престой там заради кражба от дома на баба в родното си село Раданово.

Нели СУКОВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.