5 четения

Нормално ли е стотици деца да вървят по такива търновски стъпала?

Учебната година започна и децата масово тръгват на училище. Не знам доколко успяха 12 000 държавни служители да върнат децата на родители, които не пускат децата си на училище, но аз съм от тези, прилежните, без отсъствия. Ето обаче как държавата се опитва да задържи мен и детето ми – това са част от стъпалата по иначе краткия път от вкъщи до училището на детето ми, които вече десетки години не са бутвани. Става дума за ул. „Мургаш“ в кв. „Акация“ във Велико Търново, на 5 минути пеша над главната улица. Освен че са почти като пързалка, човек, ако се опита да се хване за парапета и тръгне да пада, го чака друга неприятна изненада – той е завързан с бодлива тел, при това ръждива… Не знам кой къде гледа и кой какво прави или не прави, вече дори не знам кой точно е отговорен, защото има стотици експерти, директори, кухи дирекции на всякакви отдели, но не мога да се съглася, че е нормално стотици деца всеки ден да минават по стъпала в такъв безобразен вид в град, който се гласеше за европейска столица на културата, при това в един от най-скъпите и елитни квартали в града, в който цените на жилищата продължават да растат. На база на какво, питам аз? Всеки сам да си отговори. А иначе – успешна учебна година на всички деца! И родители, не спирайте да им повтаряте, че неща като тези стъпала, като разбитите тротоари или висящите кабели, срутващи се сгради, спрели коли по тротоарите и т.н. и т.н. безкрайно много безобразия просто не са нормални и ние не живеем в нормална държава, защото може да решат, че това всичко е в реда на нещата и навсякъде е така, е – не е. Достатъчно е малко да попътуват в Европа, за да видят разликата, но нали и ние сме част от нея.

Лилия АНГЕЛОВА

5 коментара за “Нормално ли е стотици деца да вървят по такива търновски стъпала?

 • 19.09.2017 в 13:30
  Permalink

  Така е в нашият град, който беше и кандидат за Европейска столица на културата. Беше и най-добрият град за живеене в България. А е пълна трагедия по стъпала, тротоари и улици. Но кой го интересува това – кмет ли, съветници ли?

  Отговор
 • 19.09.2017 в 13:34
  Permalink

  Европейска столица на простотията 😀

  Отговор
 • 19.09.2017 в 14:54
  Permalink

  За съжаление Велико Търново е сред градовете с най лоша организация на движението и паркирането! Целият град е “ синя зона“ , паркинги почти липсват! Тротоарите и стълбищата са в плачевно състояние !

  Отговор
 • 19.09.2017 в 17:25
  Permalink

  А нали нашия кмет обикаля Европа, да не би да не е видял в другите страни какви стъпала има и какви тротоари. Май че само ходят на разходка, а не да вземат нещо положително.

  Отговор
  • 20.09.2017 в 8:25
   Permalink

   Аз имах предвид да попътуват децата ни в Европа, ако имаме възможност да ги заведем, те да видят разликата… А за управляващите е ясно, че пътуват много, навсякъде и отдавна, колкото е ясно, че следването на добрия пример не е сред приоритетите им, особено що се отнася до инфраструктура.

   Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *