Брулиш орехи или береш джанки край общински път – грози те глоба от 200 до 500 лв.

Нова наредба за управление на общинските пътища направиха от Община Велико Търново и текстът вече е даден за одобрение на постоянните комисии към местния парламент. С новите правила ще се уредят множеството казуси при управлението и експлоатацията на общинската пътна мрежа. Необходимите средства за прилагането на наредбата се осигуряват от държавния и общинския бюджет, както и от други законови допустими финансирания. Глоба от 200 до 500 лв. ще грози всяко физическо лице, което изкоренява дървета и храсти, коси трева или бере плодове без разрешение на администрацията, която управлява пътя. Солената глоба може да се наложи дори ако някой бъде заловен да брули орехи или бере джанки за ракия край общински път, коментираха шеговито общинари. Същото важи, ако на мястото се пасе добитък, опожарява се растителност, движат се непочистени от кал машини или верижна техника. При повторно нарушение глобата ще е от 500 лв. до 1000 лв. На санкции ще подлежат и лица, чиято дейност отклонява или спира движението по общинските пътища. Наредбата регламентира затварянето на пътищата, както и условията, при които могат да се отдават на концесия, зимното поддържане и дейностите по него.

3 thoughts on “Брулиш орехи или береш джанки край общински път – грози те глоба от 200 до 500 лв.

 • 22.09.2017 в 8:17
  Permalink

  Ами, да вземат да опеделят глоби и за лицата, които поддържат пътищата – например за незапълнени дупки, за неравности по пътищата, за неокосени банкети, за клони надвиснали над пътищата и пречещи на видимостта и движението, за липса или некачествена маркировка, за липса на светоотазителни насочващи елементи, за неправилно или безмислено поставени пътни знаци и т.н.

  Отговор
 • 22.09.2017 в 11:57
  Permalink

  А за „шведите“ тия закони няма да важат, нали ?
  защото те берат защото няма кво да ядат …

  Отговор
 • 22.09.2017 в 17:03
  Permalink

  Особено ще ми е интересно да видя глобена фирма,собственик на непочистени от кал машини,замърсили общинските пътища.Та някой казал ли им е как се прави,и че трябва да го правят без значение имали определена глоба за това или не.В други държави съм го виждала,защото се случва ,надявам се скоро и в България да е така.

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *