58 четения

Една от най-добрите си реколти прибират лозарите в Сухиндол

Богата и по-добра като качество е тазгодишната реколта от грозде в Сухиндол, която може да се сравнява с най-добрата през последните 50 години. С това се похвали кметът на града Пламен Чернев, който е и техник винар. „Можем да очакваме награда за най-добро вино през 2018 година от различните асоциации, защото гроздето ни достигна впечатляващо захарно съдържание“, заяви управникът. В момента се прибират червените сортове – мерло, каберне и гъмза, от които се очаква добив над 600 кг/дка. Горещото време и слънчевите лъчи допълнително благоприятстват за добрия им вкус, тъй като трите сорта са достигнали рекордните 26 градуса захарно съдържание, подчерта Чернев. „Ще имаме вино със сладък вкус и аромат, които са достойни конкуренти дори на италианските десертни вина“, допълва кметът.

Стопаните вече са прибрали белите сортове от старите 30-годишнин широкоредови масиви и отчитат ръст, като от мускат, шардоне и совиньон блан са набрали над 550 кг/дка. Добивът от новите лозови конструкции обаче е рекорден – 1500 кг от декар.

Кметът на Сухиндол също има 10 дка лозя, в които оглежда мускат, шардоне и мерло и успоредно с управлението на града сам се грижи за насажденията.

Г. ГЕОРГИЕВА

Един коментар за “Една от най-добрите си реколти прибират лозарите в Сухиндол

  • 21.09.2017 в 13:28
    Permalink

    „Кметът на Сухиндол също има 10 дка лозя, в които оглежда мускат, шардоне и мерло и успоредно с управлението на града сам се грижи за насажденията“.
    Дрън – дрън.

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!