През целия период променливо, ветровито и прохладно, с превалявания

През нощта ще има променлива облачност. На отделни места ще превали слаб дъжд. Ще духа умерен до силен вятър от запад-северозапад. Минималните температури ще бъдат между 11 и 13. За района на В. Търново се очаква минимална температура 12 гр. През деня ще има променлива до значителна облачност. На отделни места ще превали слаб дъжд. Ще духа умерен до силен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще бъдат между 19 и 21. За района на В. Търново максимална температура 19 гр. Атмосферното налягане ще се повишава. На тази дата най-високата измерена максимална температура във Велико Търново е 32.2 гр. през 1954 г., а най-ниската измерена минимална температура е 2.4 през 1915 г. Слънцето ще изгрее в 07 часа и 05 минути и ще залезе в 19 часа и 15 минути. Фаза на Луната: два дни след новолуние.

В събота ще бъде предимно слънчево. Ще духа до умерен вятър от запад-северозапад. Минималните температури ще бъдат между 10 и 12, а максималните между 20 и 22. В неделя през деня ще е предимно слънчево, температурите още малко ще се повишат и максималните ще бъдат между 21 и 23. Вятърът ще бъде слаб от южната четвърт. Привечер облачността ще се увеличи. В понеделник ще преобладава предимно слънчево време с временни увеличения на облачността в следобедните часове и на отделни места е възможно да превали слаб дъжд. Ще духа слаб вятър от юг-югоизток. Максималните температури ще бъдат между 22 и 24. Във вторник и сряда ще има променлива облачност с временни увеличения след обед и превалявания от дъжд на места. В четвъртък ще има променлива облачност. От вторник до четвъртък ще духа до умерен вятър от изток-североизток. Температурите ще се понижат и в четвъртък максималните стойности ще са между 18 и 20.

Над западните и централни части на Стара планина в петък ще бъде предимно облачно със силен вятър от северозапад, възможни са и превалявания на отделни места. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 12 гр., на 2000 метра – около 6. В събота облачността ще се разкъса до променлива, вятърът ще е умерен до силен от запад-северозапад, а максималните температури леко ще се повишат. В неделя през деня облачността ще е променлива, температурите още малко ще се повишат и максималните на 1200 м ще бъдат около 14, на 2000 м около 8. Вятърът ще е умерен от южната четвърт. В понеделник ще преобладава променлива облачност с временни увеличения след обед. Възможни са и превалявания от дъжд. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около 15, на 2000 м около 9. Във вторник и сряда ще преобладава значителна облачност с превалявания от дъжд на места. В четвъртък ще има променлива облачност. Ще духа умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще се понижат до около 11 на 1200 м, на 2000 м около 5.

 

 

НИМХ – филиал Плевен, ХМО – В. Търново

Дежурен синоптик: Димитър Александров

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.