Спорт

Светлин Даскалов и Георги Недев с поредно силно представяне

С трима състезатели се представи отборът на „Сикс Спортс“ в шестия кръг от шампионата по мотокрос „Grand Prix Ябълка“.

В надпреварата се включиха Светлин Даскалов и Стефан Петров в клас МХ3-250 кубика и треньорът и президент на клуба Георги Недев клас МХ3-450 кубика.

Още в квалификацията Светлин поведе в класирането, а Стефан Петров зае третата позиция.

Състезателят, вклинил се между тях, имаше проблеми в деня на състезанието, като на сутрешната тренировка блокира двигателя на машината му и така двамата великотърновци тръгнаха от челото на стартовата решетка. Светлин Даскалов завърши трети в първия манш, преминавайки през много премеждия. Вторият манш не стартира добре и трябваше малко да се изпоти, за да си заслужи първата позиция, като в последните обиколки излезе начело на колоната. Сборът от точки го качи и на върха на почетната стълбичката и получи награда HOLESHOT (холшот).

Георги Недев беше бетон и в двата манша на трето място в МХ3 до 450 кубика, като също взе приза HOLESHOT (холшот) който спечели на старта във втория манш.

„Стефан Петров не успя да се качи на почетната стълбичка, но има огромен шанс това да стане скоро. Малко повече опит и стартове на решетката и мисля, че ще успее. Много се радвам, че все повече боляри представяме старата столица на МХ състезания! Съвсем скоро очаквам и да се включим в републиканския шампионат“, коментира Георги Недев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *