71-годишният Енчо Пашев и жена му Мария вкараха в капан двама ало измамници | Вестник Борба - областен всекидневник, Велико Търново

71-годишният Енчо Пашев и жена му Мария вкараха в капан двама ало измамници

Публикувана на: 21.09.2017г. 565 прегледа

Полицията в Павликени спипа мошениците край русенското село Борово

 

БИВШ ПОЖАРНИКАР И СЪПРУГАТА МУ ВКАРАХА В КАПАН двама телефонни измамници и изиграха перфектната роля на мулета с искани 2000 лева за внука им, който бил виновен за катастрофа. Срещу искания откуп момчето нямало да бъде арестувано. Така започнали разговорите около 14 часа по телефона между Мария и Енчо Пашеви от Павликени и непознат мъжки глас, който се представил за полицай. Минути по-рано бил позвънил внукът на възрастната двойка, който през сълзи разказал как е извършил катастрофа и е окован с белезници. После се разиграва познатата схема с мнимите полицейски служители, които предлагат да помогнат и да отърват от ареста внука, защото не е виновен.

РАЗГОВОРИТЕ МЕЖДУ СЪПРУЗИТЕ И ИЗМАМНИЦИТЕ СЕ ВОДЯТ С МОБИЛЕН ТЕЛЕФОН. Пашеви обаче бързо разбират, че става въпрос за измама, и влизат в диалога, като започват да се вайкат как да намерят пари и къде и на кого да ги дадат. Тръгват обаче към полицейското управление в Павликени. Мария остава да си говори с бандитите, а бившият огнеборец отива при началника гл. инспектор Иво Генчев и му разказва всичко. Часът е малко след 16. Полицаите от Павликени познават бившия си колега и му се доверяват напълно. Измамниците започват да определят различни места в областта, където семейството да остави 2000 лева с леката си кола. Накрая се стига до уговорка парите да се оставят в храстите край табелата на село Борово край Русе. Преди това е имало предложения за Масларево, за Горна Студена и още няколко села от Търновска област.

ЗА УГОВОРЕНОТО МЯСТО ТРЪГВАТ МАРИЯ И ЕНЧО С КОЛАТА СИ, а четирима полицаи от Павликени начело с началника са под прикритие. Семейството оставя чанта, в която измамниците си мислят, че има 2000 лева, и си тръгва. Контролът продължава по мобилния телефон. След известно време на мястото, където трябва да се вземат парите, пристигат двама мъже, които са оковани светкавично с белезници от униформените, които излизат от храстите. Редом с полицията е и районният прокурор на Павликени Атанас Филипов. В ареста са вкарани Димитър и Петър, на 42 и 43 години, от Ветово, които се оказват стари познати на полицията и осъждани. В тях са намерени вещи, имащи отношение към извършеното престъпление. Двамата бандити се оказват реалните измамници по телефона, които са искали да ползват за мулета Мария и Енчо.

„Бил съм пожарникар 18 г. Не се доверявам на такива измами, защото съм патил и ги разпознавам. Свършил съм това, което трябва, и не се смятам за герой“, каза вчера дядо Енчо, който е сред малцината възрастни хора, които не са станали жертва на телефонната мафия, сочи статистиката.

Началникът на полицията в Павликени сподели от своя страна, че акцията е била перфектна, защото бившият му колега е реагирал адекватно и веднага е намерил начин да каже какво се случва.

ПОДОБЕН СЛУЧАЙ ВСЕ ОЩЕ РАЗСЛЕДВА ПРОКУРАТУРАТА ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО, но до арести все още не се е стигнало.

Нели СУКОВА

 

loading...

Коментари за "71-годишният Енчо Пашев и жена му Мария вкараха в капан двама ало измамници"

 • 21.09.2017 в 18:13

  Бе тия вятовски сигани до кога ще си развяват байрака и ще ни разиграват по най- долен начин .
  Строги наказания// в случая, 4-5 год. за измама.

  Отговор
 • 22.09.2017 в 10:41

  Ало измамниците трябва да получават по 100 тояги на голо и три дена на позорния стълб в центъра на окръжния град.

  Отговор
 • 23.09.2017 в 12:12

  Към авторката на материала: Фамилиарниченето с думите“дядо Енчо“ е най-малкото неуместно! Хората,за които пишете може да са дядо и баба,но за внуците си/примерно!/.За вас – те са-г-н и г-жа…

  Отговор
  • 25.09.2017 в 15:20

   В добавка т.нар. журналистка Нели Сукова тепърва трябва да научи какво значи „муле“ в терминологията. Г-жо Сукова, муле не е синоним на наивник или глупак. Муле е човек, който пренася парите – не тоя, който ги дава, а например таксиметров шофьор, който ги взема от уговореното място и ги дава на мошениците. В случая Енчо и жена му не са мулета, а жертви (неосъществени). Стига наивни глупости в тия статии – само и само да се правим на интересни с разни изрази.

   Отговор
 • 27.09.2017 в 23:40

  Като гледам снимката, дядо Енчо ползва IP телефон Cisco – модерна работа…

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!