7 четения

Велико Търново отново се включва в Европейската седмица на спорта

За трета поредна година Велико Търново се включва в Европейската седмица на спорта, съобщи главният експерт в Общинска администрация Георги Давидов. Инициативата е в партньорство с Министерството на спорта под мотото BeActive. Акцентът е на 24 септември от 10:00 часа, когато е официалното откриване.

В спортен комплекс „Ивайло“ в многофункционалната спортна зала в двора на СОУ „Емилиян Станев“ и в зала „Сава Величков“ са предвидени множество занимания както за активно спортуващи, така и за родители, деца и младежи, тепърва избиращи спорта, с който да се занимават в бъдеще. На откритата лекоатлетическа писта ще се проведат щафетни игри и състезателни пробези за активно занимаващи се и любители. Официалният терен ще приеме открито занимание по футбол за деца от школата на ФК „Етър ВТ“, както й мачове на Футбол 7 и Футбол 9. Предвидена е и среща на треньорите с родители на деца, които желаят да започнат тренировки по футбол. В южните зали ще има открити занимания по художествена гимнастика, борба, спортна гимнастика, баскетбол и шахмат. Тренировки по борба ще има и в северната зала на комплекса, боксьорите също ще излязат на ринга. Мултифункционалната спортна зала до СОУ „Ем. Станев” ще приеме заниманията по бадминтон, а зала „Сава Величков“ ще стане център на хандбал и волейбол.

За участващите деца Министерството на спорта осигурява тениски, волейболни, футболни и баскетболни топки, комплекти за бадминтон.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *