Половината от студентите първокурсници никога не са сменяли електрическа крушка | Вестник Борба - областен всекидневник, Велико Търново

Половината от студентите първокурсници никога не са сменяли електрическа крушка

Публикувана на: 22.09.2017г. 412 прегледа

Половината от британските студенти първокурсници никога не са сменяли електрическа крушка, а още по-голям процент не са плащали сметка през живота си, съобщи в. „Дейли мейл“.
Анкета на университета на Източна Англия установи, че 38 процента от новите студенти не знаят как се зашива копче, а 29 процента никога не са чистили баня. 26 процента не са прали сами дрехите си.
На въпроса как си представят да се справят с основни домакински задачи, 80 процента от анкетираните са отговорили, че ще питат мама, а ако тя не е на разположение – ще търсят отговор в интернет. Останалите са казали или че ще питат баща си, или че ще чакат някой друг да оправи проблема.
Най-големите проблеми за студентите, които живеят далече от къщи, са да се справят с парите, да създадат нови приятели, да живеят здравословно, да не тъгуват по дома.
„Хората се шегуват, че студентите не знаят как да оправят леглото си или да си сварят яйце, но всъщност отдалечаването от къщи може да е трудно, а някои са направо нещастни от това“ – каза Джак Уолингтън от помогналата за анкетата студентска организация на университета.
„Тъгуването по дома и самотата могат да останат незабелязани, а притесненията за парите, новите запознанства и други проблеми превръщат този преди в много стресов за младите хора – допълни той. – Важно е студентите да разговарят и да споделят проблемите си, но също да обръщат внимание на съквартирантите си и на това дали те се справят“.

ИЗТОЧНИК: БТА

loading...

Коментари за "Половината от студентите първокурсници никога не са сменяли електрическа крушка"

 • 22.09.2017 в 12:09

  Аз тъкмо вчера сменях крушка, но исках да пробвам две нови и да избера едната, но докато махах първата, тя изгоря – защото я развих докато свети и жичката се скъса – не го правете!
  Но после видях че жичката не е скъсана а просто се е откачила от единия край и реших да я „запоя“. въртях крушката докато скъсания край се измъкна от едната халка вътре за да може да стигне до едната антенка дето тече ток. Завъртях крушката във фасунката напред назад и хоп – светна 😀

  Не знам дали добре обясних, но накратко – изгоряла крушка може да я поправите, ако успеете да нагласите жичката вътре да стигне от единия край до другия дето тече ток – пускате й напрежение и тя се запоява и си свети пак 😉

  Отговор
 • 22.09.2017 в 16:31

  Крушките с волфрамова жичка вече не се ползват толкова масово защото са неикономични и с кратък живот. А и от европейската комисия нали взеха да ги забраняват над 60 вата още преди години. Сега само разни турски и китайски има дето изкарват по няколко месеца.

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!