След като „Борба” писа. Местен бизнесмен всеки месец помага на прикован към леглото млад мъж

НАД 7600 ЛВ. БЯХА СЪБРАНИ САМО ЗА МЕСЕЦ ЗА ЛЕЧЕНИЕТО НА ПЕТЪР ИВАНОВ ОТ ВЕЛИКО ТЪРНОВО. Младият мъж, за когото „Борба” писа, е прикован към леглото от 11 години след тежка автомобилна катастрофа в района на Шереметя. Инцидентът преобръща целия му живот, затваряйки го зад стените на дома му в кв. „Бузлуджа”, от който почти не излиза. Единственият близък на Петър е неговият баща, след като съдбата отнема майка му и брат му. В ежедневните грижи му помага и назначената като домашен помощник от общината Мариянка Бузева. Въпреки тежката си съдба младият мъж не спира да вярва, че един ден ще може да се изправи на крака. За тази цел през август бе разкрита банкова сметка за събирането на средства за лечението му и за купуването на т.нар. екзоскелет, който струва 40 000 долара. Това е специално устройство, което помага на хора в инвалидни колички да проходят отново. Първоначалната идея е разработена за подпомагане на войници с тежка бойна екипировка, но впоследствие много клиники за рехабилитация започват да използват екзоскелети. Устройствата се прикрепят за кръста и краката на пациента, а придвижването става с помощта на патерици. Освен че пациентите получават възможност да започнат да се движат, те използват и собствени сили в процеса на придвижване, което е важна част от възстановяването им.

След старта на благотворителната кампания в сметката на Петър започват да постъпват дарения от хора, които искат да му помогнат. Сред тях е и местен бизнесмен от Велико Търново, който всеки месец дарява по 200 лв. на Петър, научи „Борба”. Благодетелят го прави безвъзмездно и не желае публичност, но е готов да продължи да му помага.

Междувременно по време на визитата на специалисти от Здравен информационен център „Медикъл Караджъ“ в старата столица лекарите се запознават със случая на търновеца. Документите му са изпратени в клиники в Германия, Испания и Турция, откъдето чакат оферти за лечението му. Надежда му дава и фактът, че няма прекъсване на гръбначния мозък, споделя Петър. Всеки, който иска да му помогне, може да го направи чрез дарение на разкритата банкова сметка:

UniCredit Bulbank:

IBAN: BG81 UNCR 7000 1523 0146 24

BIC: UNCRBGSF, за Петър Господинов Иванов

2 thoughts on “След като „Борба” писа. Местен бизнесмен всеки месец помага на прикован към леглото млад мъж

 • 22.09.2017 в 11:01
  Permalink

  Може ли дадете телефон или email на някой който е във връзка с младежа?
  Аз имах идея да се закара в Габрово при Христо Лалев от Габрово който лекува какво ли не, и най-вече проблеми с опорно двигателния апарат.
  Защо да се дават десетки хиляди левове, ако наш лечител може да го дигне за 200-300лв?
  Аз съм ходил при този лечител и съм доволен, а който не вярва, може да потърси в интернет за него.

  Отговор
  • 22.09.2017 в 19:46
   Permalink

   Не си е навехнал крака,а е претърпял жестока катастрофа,за това такива глупави коментари и реклама на Някакви измислени лечители си запази за себе си.

   Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *