Вицепрезидентът Илияна Йотова: "Най-големият ни проблем като общество са бедността и мизерията" | Вестник Борба - областен всекидневник, Велико Търново

Вицепрезидентът Илияна Йотова: „Най-големият ни проблем като общество са бедността и мизерията“

Публикувана на: 25.09.2017г. 300 прегледа

България ще се справи с председателството на Съвета на Европейския съюз въпреки всички резерви, които чуваме. Това заяви във Велико Търново вицепрезидентът на България Илияна Йотова. Основното, което страната ни трябва да направи, е да постави интересите си „на масата“, като въпроси, свързани с Шенген, охраната на границите, за общия пазар, дигитализацията, защитата на потребителите и други важни теми.

„За мен най-големият проблем за нас като общество са бедността и мизерията. Не я усещаме в големите градове, там, където има работа, където има млади хора и учебни заведения. Но само преди няколко дни стана ясно, че хиляди българчета няма да прекрачат прага на класните стаи. Една голямата част от тях, за съжаление, не могат да го направят, защото семействата им няма с какво да ги изпратят на училище. Когато бедността потиска хората и тяхната единствена мисъл е как да оцелеят утре, те не могат да се чувстват свободни и независими. Затова първата ни задача на всички нас като държавници, обединени и заедно, е да се справим с бедността и мизерията“, заяви Илияна Йотова. И допълни, че на второ място управниците трябва да помислят върху външнополитическите предизвикателства пред страната ни. Те са свързани с факта, че България е външна граница на Европейския съюз и след няколко месеца ще стане председател на Съвета. По думите й, основното, което трябва да се направи, е да се обобщят и защитят интересите на страната по време на председателството.

loading...

Коментари за "Вицепрезидентът Илияна Йотова: „Най-големият ни проблем като общество са бедността и мизерията“"

  • 25.09.2017 в 21:41

    Каква бедност бре?! Събота и неделя не можеш да се разминеш от народ по пътищата. Правят се по три гръцки морета и по четири български…… на година! Почивчици, Банско-манско, туризъм, спа процедури. На 4-5 място сме В СВЕТА по брой записвания за ПОЧИВКА в Гърция! В ресторантите в България няма празен стол. Народът яде, пие и харчи пари. За каква бедност говорим??? Истински бедните са или пенсионери ( и там е спорно, защото масово хвърлят по 10 – 20 000 лв. на измамниците) и малцинствата ( и там е спорно, защото правят по 5 ката къщи и сватби по 100 000 лв.). Стига сте свирили на тази струна! Лъжа е и звучи фалшиво!

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!