5 четения

Над 200 деца се включиха в старта на Европейската седмица на спорта във Велико Търново

Кметът Даниел Панов и над 200 деца дадоха старт на Европейската седмица на спорта във Велико Търново. За трета поредна година старата столица стана част от инициативата, която протича под мотото #BeActive – „Бъди активен“. Откриването бе на реновирания спортен комплекс „Ивайло“, а сред гостите бяха председателят на най-голямата парламентарна група в Народното събрание Цветан Цветанов, заместник-министърът на младежта и спорта Ваня Колева, евродепутатът Ева Майдел, шампионът по плуване и световен медалист Антъни Иванов.

„Чудесно е, че в нашия град школите са пълни с млади хора. Ще продължаваме да развиваме и осъвременяваме базите във Велико Търново както за професионален, така и за любителски спорт. Благодаря за подкрепата, която получаваме от големия приятел на Велико Търново Цветан Цветанов, от спортното министерство, много важна е и европейската солидарност“, каза Даниел Панов по време на откриването на кампанията. „Антъни Иванов е най-добрият пример за децата, защото неговите успехи показват до какви резултати водят упоритостта и отговорността в тренировките“, завърши кметът.

Приветствени думи отправиха също Цветан Цветанов, заместник-министър Ваня Колева, Ева Майдел и Антъни Иванов.

През целия ден на „Ивайло” се провеждаха разнообразния занимания по футбол, баскетбол, спортна и художествена гимнастика, борба, лека атлетика и шахмат.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!