51 четения

От сряда затварят поетапно пътя към Арбанаси, обходът ще е през Шереметя

ПЪТЯТ МЕЖДУ ВЕЛИКО ТЪРНОВО И ГОРНА ОРЯХОВИЦА ПРЕЗ АРБАНАСИ СЕ ЗАТВАРЯ ПОЕТАПНО ОТ СРЯДА. Вече са ясни и детайли около организацията на движението и предстоящата реконструкция. Първоначално няма да може да се минава от разклона за „Родопа“ и бившата фабрика „Васил Мавриков“ до западния вход на селото. Най-напред ще ремонтират този участък, а докато трае строителството, до Арбанаси ще се обхожда от разклона за Шереметя. След като приключи обновлението на първия участък, пътят ще се отвори откъм болярския град и ще се затвори по източния скат откъм Горна Оряховица. Обходният маршрут остава същият. Неофициално „Борба“ разбра, че още няма яснота докога ще трае ремонтът, но амбициите на възложителя са това да стане до края на есента. Трасето е част от републиканската пътна мрежа и за него отговаря Областно пътно управление, а не общините Велико Търново и Горна Оряховица. Изпълнител е „Пътни строежи ВТ“, а бюджетът за обновлението е малко над 2 млн. лв.

РЕМОНТЪТ ОСВЕН НОВА НАСТИЛКА ЩЕ ВКЛЮЧВА И РАЗШИРЕНИЕ НА БАНКЕТА, изграждане на мантинели и отводнителни съоръжения, подпорни стени, а там където е възможно, пътят ще бъде и разширен. При предстоящия ремонт на пътния участък от Самоводене до Ресен не е предвидено затваряне.

С. МАРИНОВ

6 коментара за “От сряда затварят поетапно пътя към Арбанаси, обходът ще е през Шереметя

 • 26.09.2017 в 12:36
  Permalink

  Хахаха! До края на есента?! Та кога е края на есента? За справка-днес е 26.09.!!!

  Отговор
 • 26.09.2017 в 12:36
  Permalink

  Оф, поне малко спокойствие ще има по центъра!

  Отговор
 • 26.09.2017 в 13:28
  Permalink

  А какво стана с проекта -Тунел под Арбанаси ?

  Отговор
 • 26.09.2017 в 16:23
  Permalink

  Под „късна есен“ се разбира докато падне първия сняг. Факторите температура и дъжд , при полагането на асфалта са нищо за българския…Дано издържи поне колкото „социалистическия“ , горницата ще е бонус !

  Отговор
 • 02.10.2017 в 11:21
  Permalink

  „При предстоящия ремонт на пътния участък от Самоводене до Ресен не е предвидено затваряне.“

  Като гледам и ремонт не е предвиден, защото все предстои, но никога не се състои – трета година вече партенки…

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!