93 четения

Търновка и избраникът й увековечиха любовта си в къщата на Жулиета във Верона

25-годишната Симона Петкова от старата столица каза „Да“ на предложението за брак, което й отправи нейният бъдещ съпруг Красимир Янков. Младата болярка преживя мечтата на всяка жена в най-романтичната страна и заключи любовта си на стената на къщата на Жулиета.

Щастливите влюбени са заедно от 5 години и всички техни приятели очаквали Краси да пристъпи към тази крачка. Двамата се запознали на брега на морето във Варна, когато отишла до учи туризъм в Икономическия университет. Оттогава заживели заедно и често пътували към старата столица. Още в началото на януари запланували почивка в Италия и резервирали самолетни билети за 20 септември. В Италия отседнали в курорта Лидо ди Йезоло – една от най-екзотичните дестинации на Адриатическо море. Мястото се намира само на 20 км от града на любовта и предлага впечатляващ нощен живот. „Още първата вечер в курорта, когато слязохме на вечеря в ресторанта – той ми предложи. Беше сложил пръстена в чашата ми с вино и се пошегува, че имам нещо в нея. Когато надигнах да отпия, видях бижуто“, споделя Симона. Всички около тях започнали да ги аплодират и да се радват на щастливия момент.

На следващия ден младите отишли във Верона. Главна цел била къщата на Жулиета, където традицията повелява да се постави катинар, превръщащ любовта във вечна. „Наблизо имаше майстор, който гравира датата на годежа и имената ни на катинара. Заключихме го и изхвърлихме ключа във водата“, разказва търновката.

Г. ГЕОРГИЕВА

 

2 коментара за “Търновка и избраникът й увековечиха любовта си в къщата на Жулиета във Верона

  • 26.09.2017 в 18:13
    Permalink

    Лично аз познавам поне 20 търновци ,които по време на пътешествие в Италия видяха тъй наречената смешна къща на Жулиета и се сгодиха. Вашият вестник стана по-смешен от всички подобни и дори това не е жълта новина ,защото е нищо .

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *