15 четения

Община Г. Оряховица ще търси пари за обновяване на болницата

МАЩАБНИЯТ ПРОЕКТ ЗА ЦЯЛОСТНО ОБНОВЯВАНЕ НА ОБЩИНСКАТА БОЛНИЦА В ГОРНА ОРЯХОВИЦА Е ПОДАДЕН В НАЦИОНАЛНИЯ ДОВЕРИТЕЛЕН ЕКОФОНД, съобщи кметът Добромир Добрев. Амбициозният проект е на стойност 6 млн. лв. и е за подобряване на енергийната ефективност на сградата, смяна на дограмата, поставяне на топлоизолация и изграждане на нова отоплителна инсталация. С реализирането му се предвижда трикратно намаляване на разходите за ел- и топлоенергия, а спестените средства ще бъдат вложени в лечебното заведение и заплатите на персонала. В заложените ремонтни дейности е включено и изграждане на фотоволтаична централа, което също ще доведе до по-ниски сметки за лечебното заведение.

„Проектът е за много голяма сума и затова обмисляме възможността да го разделим на части и да направим предвидените ремонти поетапно. На първо време смятам да изготвим по-малък проект за подобряване на енергийната ефективност”, обясни кметът Добромир Добрев.

Междувременно, докато се чака финансиране по проекта, през изминалите месеци бяха направени някои частични ремонти в отделенията.

В. ВАЛЕНТИНОВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!