Вестник Борба – областен всекидневник, Велико Търново

Вестник Борба – областен всекидневник

Въвеждат извънредни мерки за сигурност за двубоя „Етър ВТ“ – „ЦСКА София“

Над 200 служители на МВР и на частна охранителна фирма ще следят за реда около и на стадион „Ивайло“

 

Извънредни мерки за сигурност ще бъдат взети преди и по време на мача между „Етър ВТ“ и „ЦСКА София“. Двубоят е в събота от 14:45 ч. на стадион „Ивайло“, около който ще бъде въведен пропускателен режим.

В заведенията в района на стадиона ще бъдат забранени сервирането и продажбата на алкохол. За гарантиране на сигурността и безопасността на феновете представители на местната власт, управата на клуба и органите на реда проведоха организационна среща, по време на която бяха набелязани редица мерки. Над 140 полицаи ще следят за реда преди, по време и след футболната среща около стадиона. За сигурността по трибуните ще се грижат над 60 частни охранители. Осигурен е оптимален пропускателен режим за влизане и напускане на стадиона. В деня на мача подстъпите към спортен комплекс „Ивайло“ ще бъдат затворени за движение заедно с паркинга и площада пред северния вход на стадиона още от 8:00 часа.

Входовете на стадион „Ивайло“ ще бъдат отворени от 12:30 ч. в събота. Южната част на комплекса е предназначена за феновете на ЦСКА, които ще влизат от два входа.

Касите за продажба на билети в деня на мача ще бъдат отворени от 12:00 ч. Билетите са в предварителна продажба от началото на седмицата, те могат да бъдат закупени освен от касата до централния вход на стадиона също и от офиса на ОП „Спортни имоти и прояви“ и от Туристическия информационен център „Царевград Търнов“ в центъра на града. Цената на билетите е по 8 лева, както бе до момента. За учащи (ученици, студенти, курсанти, кадети) и пенсионери над 60 години входът ще струва 4 лева. Децата до 7-годишна възраст влизат безплатно, при условие че са с придружител.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *