СУ „Емилиян Станев“ спечели 26 000 евро за проект по астрономия

26 000 ЕВРО СПЕЧЕЛИ СУ „ЕМИЛИЯН СТАНЕВ“ ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО, ЗА ДА РЕАЛИЗИРА ПРОЕКТ ПО АСТРОНОМИЯ. Проектът се нарича „Евроастрономия“ и е по програма „Еразъм +“. По него училището ще закупи телескоп и таблети.

Първата работна визита е била в Мортефонтен и за нея до Франция миналата седмица са пътували зам.-директорът по учебната дейност Антоанета Палангурска, Петя Стоянова и Анета Етимова, учители по английски език и физика.

По проекта, който продължава до август 2020 г., търновската гимназия ще работи с училища партньори от Великобритания, Германия, Франция, Словения, Румъния, Португалия и Македония.

Основната идея е учениците да придобият повече умения и знания в областта на математиката и астрономията. Те ще работят в многоезична среда, което ще им помогне да усвоят и чужди езици.

В края на проекта тийнейджърите и учителите, които са ангажирани с дейностите, ще трябва да създадат учебни материали, предназначени да подобрят познаването и разбирането на научните принципи с акцент върху астрономията, математиката и физиката, и ще допринесат за процеса на учене през целия живот.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *