39 четения

СУ „Емилиян Станев“ спечели 26 000 евро за проект по астрономия

26 000 ЕВРО СПЕЧЕЛИ СУ „ЕМИЛИЯН СТАНЕВ“ ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО, ЗА ДА РЕАЛИЗИРА ПРОЕКТ ПО АСТРОНОМИЯ. Проектът се нарича „Евроастрономия“ и е по програма „Еразъм +“. По него училището ще закупи телескоп и таблети.

Първата работна визита е била в Мортефонтен и за нея до Франция миналата седмица са пътували зам.-директорът по учебната дейност Антоанета Палангурска, Петя Стоянова и Анета Етимова, учители по английски език и физика.

По проекта, който продължава до август 2020 г., търновската гимназия ще работи с училища партньори от Великобритания, Германия, Франция, Словения, Румъния, Португалия и Македония.

Основната идея е учениците да придобият повече умения и знания в областта на математиката и астрономията. Те ще работят в многоезична среда, което ще им помогне да усвоят и чужди езици.

В края на проекта тийнейджърите и учителите, които са ангажирани с дейностите, ще трябва да създадат учебни материали, предназначени да подобрят познаването и разбирането на научните принципи с акцент върху астрономията, математиката и физиката, и ще допринесат за процеса на учене през целия живот.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *