Горещи новиниНовини

Осветлението на „Ивайло“ е готово, вече настройват прожекторите

ВЕЧЕ СА МОНТИРАНИ ПРОЖЕКТОРИТЕ НА СТАДИОН „ИВАЙЛО“ И ЗАПОЧВА ПРЕЦИЗНАТА ИМ НАСТРОЙКА, ТАКА ЧЕ ДА Е ОСВЕТЕН ВСЕКИ САНТИМЕТЪР ОТ ТЕРЕНА, ПОТВЪРДИ СПЕЦИАЛНО ЗА „БОРБА“ МАРИЯН ЗЕЛЕНКОВ ОТ КОМПАНИЯТА „ХИТ“. „Тънкостта е именно настройката, която става със специални лазерни уреди. По време на настройката на 168-те прожектора, монтирани на 70-метровите мачти, по целия терен се поставят 168 миниатюрни мишени, като всяко тяло се насочва с точност до милиметър в центъра на мишената.

От „Енерго-Про“ зависи осигуряването на захранването към новите трансформатори, но ние сме напълно готови и приключваме предсрочно. До 30 очаквам да предадем напълно готов обекта“, коментира той.

Най-престижната компания за изграждане на осветителни системи у нас – „Хит“, спечели обществената поръчка на държавата за 411 хил. лв. за изграждането на ново осветление на великотърновския градски стадион. Новомонтираните съоръжения го правят един от най-модерните в Европа по отношение на осветлението. Самите прожектори и лампите са последно поколение. Изработени са в Италия и са на фирма SBP, а крушките са на германската OSRAM. По същата технология са правени стадионите в Бергамо, Лион, Гьотеборг, Хайфа и т.н.“, разкри Мариян Зеленков от „Хит“. У нас аналогично осветление, също изграждано от „Хит“, имат „Лудогорец Арена“, както и стадионите на „Ботев“, „Локомотив“, „Верея“ и Бистрица.

С. МАРИНОВ

Сн. Светослав СТЕФАНОВ

3 thoughts on “Осветлението на „Ивайло“ е готово, вече настройват прожекторите

 • Стига с тези глупости – „едно от най модерните в Европа“! Само в България има поне 5 стадиона с такова осветление, а друг е въпроса, че и самата осветеност – 1200 лукса е минималната за стадион в БГ.
  За евро лиценз минимума е 1400 лукса.

  Отговор
 • Стиляне, стига преписва твои стари дописки и ги публикява. Достатъчно сме грамотни и все още помним. Няма нужда един и същ материал да ни поднасяш за месец няколко пъти. То бива лакомия за хонорари, ама стига.
  А защо в твоите пиданки нищо не казваш за старото осветление. Работеше ли, къде са прожекторите и трафовете от него? А знаеш ли че то беше най-доброто в България? И беше първото осветлени лентов тип. И това не знаеш.
  Я се напрегни малко и напиши един хубав материал за това.

  Отговор
 • Дали осветлението на стадион “Ивайло“ е с най-модерните в Европа съоръжения-не знам,но знам,че в тунелите под града ,където ежедневно минават стотици пътуващи,осветление почти липсва,а тунелите са ужасяващо опасни!Дано наред със стадиона се обръща внимание и на обектите,които застрашават живота на десетки хора!
  В подобно състояние е и мостът на Южния пътен възел.Чий приоритет са подобни обекти знае градоначалникът,който ако не пряко,косвено трябва да решава!

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *