Убиец съди от затвора близките си, че му продават имотите

70-ГОДИШНИЯТ МИТКО КРЪСТЕВ – МАЙСТОРА ОТ ПРИСОВО е завел дело срещу близките си, защото разпродавали имотите му, докато той лежи в затвора. Исковата молба е от десетки ръкописни страници и депозирана до Окръжния съд. Майстора лежи в затвора вече 11 години, след като бе осъден на 26,5 г. по съкратената процедура за садистично убийство на 34-годишния Красимир Величков от старата столица.

На 17 ноември 2005 г. продавачът на търновския кооперативен пазар изчезва безследно. След седмица става ясно, че Красимир е държан в карцер, а после обезглавен край дряновско село, след което е подпален. Извършител на бруталната екзекуция е Митко Майстора. Жертвата му дължала 6000 долара, за което между тях вървели съдебни дела. В аферата автомобилният монтьор от Присово бе въвлякъл и доведения си син Ивайло Илиев, който бе осъден само за отвличане. Митко Майстора бе осъден по съкратено съдебно следствие за един ден. Той се призна за виновен пред Окръжния съд и получи 30 години затвор. После Апелативният съд намали присъдата с 3,5 г. заради технически гаф на съдия Теодор Милев.

ПРЕЗ 2010 Г. ЗАТВОРНИКЪТ ТРЪГНА ДА СЪДИ ДЪРЖАВАТА ЗАРАДИ БОЛКИ И СТРАДАНИЯ В ТЪРНОВСКИЯ СЛЕДСТВЕН АРЕСТ, където лежа от 24 ноември 2005 г. до 15 юли 2006 г. През тези 9 месеца диабетикът бил подложен и на други „мъчения” освен бълхите и хлебарките. Слагали го в килия, където се пушело, а той бил непушач, разболял се, а освен това в ареста давали свински кюфтета и кебапчета, които не били за диабетици. Майстора не успя да осъди държавата за над 100 000 лева и това дело бе прекратено като недопустимо.

През 2014 г. той поведе втора битка от затвора срещу частен съдебен изпълнител, който му продаде къщата бункер в Присово на търг за 11 000 лева заради кръвнина, която той не плащал на сина на жертвата си Красимир Величков. Майстора бе осъден да плати 170 000 лева кръвнина на непълнолетния син на заклания от него и на майка му Иванка. Години след като влезе в затвора, почернената майка на Величков проплака, че убиецът на сина й не плаща нито лев. Заради това съдебен изпълнител продаде къщата му на безценица. Сега затворникът иска отново съдебен процес, този път срещу роднините си, на които всъщност още по време на процеса той бе прехвърлил всичко, което има.

Нели СУКОВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.