В Г. Оряховица обединиха семеен празник и дискусия за Европа

Областният управител проф. д-р Любомира Попова и заместник областният управител Ивета Кабакчиева заедно с кмета на община Горна Оряховица дадоха старт на втората дискусия от поредицата събития, посветени на 10-годишнината от членството на България в ЕС и бъдещото председателство на страната ни на Съвета на ЕС. Събитието съвпадна с празника „Фамилатлон“, който е традиционен за Горна Оряховица.

Проявата протече под мотото „Опознай Европа”. Осемте ателиета отново бяха разположени в парк „Градска градина”. В първото ателие, символично озаглавено „Моето място в света”, участниците трябваше да отбележат къде точно се намират. Останалите седем ателиета бяха посветени на седем европейски държави – България, Англия, Германия, Гърция, Испания, Италия и Франция. В тях участниците трябваше да открият характерни за страната забележителности и да разпознаят националния й флаг.

И тази година организаторите бяха предвидили много и интересни награди – пътни чанти, стипендии за езиково обучение, сувенири и много други. Голямата награда – велосипед, осигурен от фирма „Трансинс”, спечели 8-годишната Ивет Донова, третокласничка в СУ „Вичо Грънчаров”. Момичето получи своята награда от кмета на общината инж. Добромир Добрев. Имаше и викторина, посветена на 10-ата годишнина от членството на България в ЕС.

 

One thought on “В Г. Оряховица обединиха семеен празник и дискусия за Европа

  • 02.10.2017 в 15:18
    Permalink

    името на момичето спечелило велосипеда НЕ е Ивет Донова,а е Ивет ДИНОВА

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *