Новини

Два месеца ще се работи по пътя към Арбанаси и по отсечката Самоводене – Ресен

До два месеца трябва да приключат основните ремонти на третокласния републикански път между Велико Търново, Арбанаси и Горна Оряховица, както и на участъка между Самоводене и Ресен. Отсечките ще бъдат изцяло преасфалтирани, ще бъде оформено отводняването, укрепени ще бъдат и местата, където има риск от свлачищни процеси. Изпълнител е великотърновската пътностроителна фирма „Пътни строежи ВТ”, откъдето са информирали, че ще приключат до края на настоящия строителен сезон заради застудяването и спецификацията на някои от операциите, зависещи от температурата, стана ясно в петък. Ремонтите ще струват почти 8 млн. лв.

Строителните работи в посока Арбанаси, които текат от миналата сряда, ще бъдат осъществени в два етапа. Първият обхваща участъка от разклона към долната станция на фуникуляра към крепостта Трапезица до отклонението за с. Арбанаси. В тази част път III-514 вече е затворен. Обходният маршрут е през Южния пътен възел и с. Шереметя.

Вторият етап включва преасфалтиране на участъка от разклона за с. Арбанаси до Горна Оряховица. В тази част пътят все още е отворен за движение, тъй като строителните работи ще започнат след завършване на първата фаза.

One thought on “Два месеца ще се работи по пътя към Арбанаси и по отсечката Самоводене – Ресен

  • Какъв е смисъла от ремонта на отсечката Самоводене – Ресен,като отсечката Ресен-Ст.Стамболово-Обединение си остава в кратери.Кога ще бъде тя ремонтирана,състоянието и е меко казано лунен пейзаж???

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *