Депутатът Явор Божанков чу болките на хората от Горски Горен Тръмбеш

Вече три мандата не бяха отпуснати средства за ремонт на пътя от Драганово до Горски Горен Тръмбеш, който е в изключително лошо състояние. Това споделиха жителите на Горски Горен Тръмбеш пред народния представител Явор Божанков от „БСП за България“ по време на приемната му в населените места. На срещата заедно с депутата бе и общинският председател на БСП Горна Оряховица Огнян Стоянов.

„Основният ни проблем е пътят – 20 километра, които са в окаяно състояние, а банкетите са непочистени. Селото ни е с хубава природа, чист въздух, ако се направи хубава отсечка, тя ще помогне някои хора да се върнат да живеят тук“, сподели един от жителите на селото. Една от присъстващите жени разказа, че със собствени средства на семейната им фирма са прочистили пътя към селото.

„Все по-често срещам такива случаи и на много места съществува този проблем с кастренето. Хората изказват съмнение, че са платени средства за тази дейност, но реално работа не е свършена. Градският център е важен, но хората в малките населени места също са граждани на нашата община и на Република България и не бива да забравяме това“, категоричен е Явор Божанков.

По време на приемната хората споделиха и за друг сериозен проблем, свързан с читалището, което се руши, макар че местната самодейна група има редица успехи и развива активна дейност. Покривът на сградата тече, а паркетът гние. Затова се налага през предстоящия зимен сезон дейността на читалището временно да бъде преустановена. Общинският председател на БСП Огнян Стоянов пое ангажимент да направи предложение за включването на сградата в капиталовата програма на Община Горна Оряховица за следващата година.

Местните хора настояват също да бъдат осигурени средства и за калето над селото, обявено през 1968 г. за паметник на културата, което е потънало в бурени и районът се нуждае от облагородяване.

One thought on “Депутатът Явор Божанков чу болките на хората от Горски Горен Тръмбеш

  • 02.10.2017 в 17:35
    Permalink

    Е и?Той може само да чува …..с какви новини ни занимавате,колко ви плаща тоя за да го изтепосите тука?

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *