Вестник Борба – областен всекидневник, Велико Търново

Вестник Борба – областен всекидневник

От вторник до петък постепенно затопляне, в събота интензивни валежи

Дневните температури в края на работната седмица ще достигнат до 27 градуса

 

През нощта ще има незначителна облачност до ясно. Ще духа слаб вятър от източната четвърт, на моменти ще бъде почти тихо. Минималните температури ще бъдат между 5 и 7 гр. За района на В. Търново се очаква минимална температура 5 гр. През деня ще преобладава време с незначителна облачност до ясно. Сутринта в полупланинските райони временно ще има намалена видимост, на места до мъгла. Ще духа слаб вятър от изток, на моменти ще бъде почти тихо. Максималните температури ще бъдат между 18 и 21. За района на В. Търново се очаква максимална температура 20 гр. Атмосферното налягане ще се задържи без съществени изменения. На тази дата най-високата измерена максимална температура във Велико Търново е 33.5 през 1994 г., а най-ниската измерена минимална температура е минус 0.9 през 1993 г. Слънцето ще изгрее в 07 часа и 17 минути и ще залезе в 18 часа и 55 минути. Фаза на Луната: три дни преди пълнолуние.

В сряда преди и около обяд ще преобладава време с незначителна облачност до ясно. След обяд облачността ще се увеличи до значителна. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад. В четвъртък ще има променлива облачност със слаб вятър от запад-северозапад. В петък през деня ще бъде предимно слънчево, със слаб вятър от изток-югоизток. В събота и неделя ще има значителна облачност с превалявания от дъжд. В събота след обяд и вечерта на места валежите ще бъдат интензивни. Очаквано количество на валежите за събота и неделя – около 20 л/ кв. м. Ще духа умерен до силен вятър от запад-северозапад. В понеделник ще преобладава време с незначителна облачност и умерен до силен вятър от запад.

В дните до петък се очаква постепенно повишаване на температурите. Минималните ще бъдат между 5 и 7 във вторник, до 7 – 10 в петък. Максималните температури ще бъдат между 18 и 21 във вторник до 24 – 27 в петък. От събота до понеделник ще бъде хладно. Минималните температури ще бъдат между 6 и 9. Максималните температури ще бъдат между 10 и 13.

Над западните и централни части на Стара планина от вторник до петък ще преобладава време с незначителна до променлива облачност, с изключение на сряда след обяд, когато облачността ще се увеличи до значителна и на места ще превали слаб дъжд. Ще духа умерен до силен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 9 във вторник до около 14 в петък. В събота и неделя облачността ще бъде значителна, с превалявания от дъжд, над 1500-1800 м от сняг. Ще духа умерен до силен вятър от северозапад. В понеделник ще преобладава време с променлива облачност и силен вятър от северозапад. Температурите в събота и неделя ще се понижат и максималните на 1200 м ще бъдат около 3 гр. В понеделник не се очаква съществена промяна на температурите и максималните на 1200 м ще бъдат около 4 гр. През целия период температурите на 2000 м ще бъдат с 5 – 6 гр. по-ниски от тези на 1200 м.

 

 

НИМХ – Филиал Плевен, ХМО – В. Търново

Дежурен синоптик: Николай Ятански

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *