С 22 815 евро ОУ „Димитър Благоев” ще реализира забавен математически проект

22 815 ЕВРО ПОЛУЧИ ОУ „ДИМИТЪР БЛАГОЕВ” ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО, ЗА ДА РЕАЛИЗИРА ПРОЕКТА „МАТЕМАТИКАТА НИКОГА НЕ Е БИЛА ТОЛКОВА ЗАБАВНА”. Проектът е по програма „Еразъм +“ и целта му е да подпомогне учениците да развият своя интерес към математиката. Програмата, по която децата и педагозите ще работят, е интердисциплинарна и малчуганите ще учат точната наука чрез творчество, музика, изкуство, история, английски и информационни технологии, като сами ще търсят и откриват умения и правила.

Търновското училище ще си сътрудничи със сродни училища от Италия, Полша, Унгария и Турция. 60 ученици и 40 учители от пет европейски държави ще работят заедно за създаването на по-различна учебна среда, която да насърчава учениците да създават иновативни продукти.

По четири различни теми ще работят учениците, когато си гостуват на разменни начала. Едната тема е свързана с математиката и изкуството, втората ще им покаже, че точната наука може да бъде изключително забавна. „Математика в действие” и „Математика във форми” са другите две теми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *