Театър българска армия представя: ВДИГАЙ ЗАВЕСАТА от Питър Куилтър 0​2 ОКТОМВРИ (понеделник) 2017 год.  от 19.00 часа – гр. Велико Търново – в салон на читалище „НАДЕЖДА“

Театър българска армия представя:

ВДИГАЙ ЗАВЕСАТА от Питър Куилтър

гр. Велико Търново – 02 ОКТОМВРИ (понеделник) 2017 от 19.00 ч.
в салон на читалище „НАДЕЖДА“

Постановка: Надя Асенова,
Сценография и костюми: Мирела Терзийска


Участват: СТЕФКА ЯНОРОВА, АНТОАНЕТА ДОБРЕВА – НЕТИ, ПЛАМЕНА ГЕТОВА, ЛУИЗАБЕЛ НИКОЛОВА, САБИНА КОЕН

КАСА

ул. „АСЕН ЗЛАТАРОВ” 5 /срещу служебен паркинг на театъра/

Цена на билетите – 12, 13 и 14 лв.

телефон: 0886 770 511 и

сайт: lovetheaters.weebly.com

    Как с подръчни средства може да се организира шоу, в което е поканена да участва мегазвезда, демонстрират героите в спектакъла на театър „БЪЛГАРСКА АРМИЯ“ – „Вдигай завесата“ от Питър Куилтър. 

Обикновено хората смятат, че знаят какво искат или поне – какво не искат. Понякога, обаче, получават шанс да преосмислят тези свои позиции.

Пиесата на британеца, базирана на по-ранната му творба „Уважавай равностойните“, се играе с голям успех в повече от 40 страни. На какво се дължи той, лично ще проверяват зрителите, заели местата си в салона на читалище „НАДЕЖДА“.

​    Сценографката Мирела Терзийска я е трансформирала в бивш театър, на равни дялове, от който са собственички пет колоритни дами. Всяка от тях се е радвала на специално място в живота на покойния Майкъл – автора на завещанието, чиято последна воля обаче ги поставя пред сериозно изпитание. Пиесата проследява как в името на общата цел – да възродят този храм на изкуството – жените надмогват отколешната си нетърпимост една към друга, поднасяйки на публиката незабравим урок за ценния дар на общуването. Като залага на остротата на характерите, режисьорката Надя Асенова съумява да създаде от сюжета интригуваща и динамична история. Зрителите присъстват на истинска тренировка по аеробика.  Завидна физическа форма демонстрира Антоанета Добрева-Нети, превъплъщаваща се в любовницата на Майкъл. В образа на изоставената съпруга Стефка Янорова избива напрежението, изпълнявайки показваните от инструкторката стъпки със замаха на същински фелдфебел. Така, набирайки скорост, спектакълът достига връхната си точка. Това е моментът, когато на сцената трябва да излезе самата Лайза Минели, която неочаквано приема поканата на петте жени да бъде звездата в организираното от тях шоу. Нежеланият обрат, който зрителите отдавна предусещат, действително настъпва. Тъкмо благодарение на него се включва механизмът, задвижващ серия от трагикомични ситуации.

     За да съприживее от първо лице последвалите събития, от този миг нататък на публиката й е отредено да влезе в ролята на публика. Спасявайки положението, героините разиграват томбола с награди, така че в зависимост от номера на седалката си в салона някой си тръгва с бутилка шампанско, друг – с коламаска. Встрани от тези символични материални поощрения пиесата стои зад посланието, че не толкова важен е крайният резултат, колкото самият процес на творческо кипене. 

    Аплодисментите са още за Луизабел Николова, Сабина Коен и Пламена Гетова, която в кожата на най-възрастната дама въплъщава жизнеутвърждаващото начало. „Чувствам се прекрасно просто защото съм жива“, изповядва тя.

   „Насладете се на една комедия за пътя, който извървяват пет жени една към друга, осеян с много препятствия и смехотворни решения за обединяването им в едно семейство! Това е спектакъл за ценния дар на общуването и за безценния урок, който ни учи, че пътят е по-важен от крайната точка и процесът е по-важен от резултата.“

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *