БАН отличи гимназията по туризъм с дарение

ПЪРВИ ТОМ НА „ЧЕРВЕНАТА КНИГА НА БЪЛГАРИЯ“ ПРИТЕЖАВА ВЕЧЕ ПРОФЕСИОНАЛНАТА ГИМНАЗИЯ ПО ТУРИЗЪМ „Д-Р ВАСИЛ БЕРОН“ ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО. Изданието е дарение от Института по биоразнообразие и екосистемни изследвания към Българската академия на науките. Поводът е интересът и отговорното отношение на гимназистите към съхранението и възстановяването на някои застрашени билки.

Тийнейджърите работят по проекта „Екологичен остров“, който спечели финансиране от конкурса „Климатът и аз“ на Националния доверителен екофонд. И това също е повод момичетата и момчетата, които участват в дейностите, да заслужат дарението. Заедно с „Червената книга“ екипът на проекта получи безвъзмездно семена за засаждане и инструкции за отглеждане на валериана, салвия, ехинацея, мурсалски чай и други застрашени лечебни растения.

Това е вторият проект на гимназията по туризъм, който печели финансиране от националния конкурс „Климатът и аз“. Повечето основни училища в областта имат „говорещи“ кошчета, резултат от първия печеливш проект.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *