7 четения

Италианката Росела Зитиело спечели Гранпри на „Сребърна Янтра“

22-ГОДИШНАТА ИТАЛИАНКА РОСЕЛА ЗИТИЕЛО СПЕЧЕЛИ ГОЛЯМАТА НАГРАДА ОТ МЕЖДУНАРОДНИЯ ФЕСТИВАЛ „СРЕБЪРНА ЯНТРА“, който се проведе в петък, събота и неделя във Велико Търново. Тя е 15-ият победител в престижния конкурс. 90 изпълнители на възраст от 5 до 25 години мериха сили в музикалното състезание. 46 от тях бяха наградени в неделя вечерта, когато беше и галаконцертът.

Лилия Ангеличева от Велико Търново грабна наградата на кмета на община Велико Търново. Лия Любенова, също от старата столица, получи поощрение. Още една млада изпълнителка от региона – Вилияна Иванова от Свищов, си тръгна с отличие за комплексно представяне в своята възрастова група.

За първи път тази година конкурсът имаше категория „Пеещи семейства”, като участниците излязоха на сцената демонстративно, но още от следващата година те вече ще са част от конкурсната програма. Търновските представители в тази категория – Ангелика и Стоян Любомирови, които са дъщеря и баща, са били сред най-атрактивните участници в „Сребърна Янтра“. Двамата са изпълнили песен от мюзикъла „Красавицата и звярът“ и са били облечени точно като красавица и звяр.

Силвия Кацарова беше председател на международното жури. По традиция редом с професионалистите работи и детско жури, което също определя свои фаворити. В комисията тази година беше включена и порасналата вече възпитаничка на студио „Румина“ Ива Ангеличева, която завърши образованието си в Лондон. Там тази година организира и реализира първото издание на фестивал за българска музика. Силвия Кацарова получи официална покана да бъде звездата в следващия фестивал, който Ива подготвя за 3 март 2018 г. От своя страна Силвия Кацарова пожела с нея на сцената в Лондон да излязат Ива Ангеличева и Ванеса Илиева. Двете момичета, които са възпитанички на студио „Румина“, вече са били беквокалистки на голямата певица.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!