84 четения

Самоубийството на 28-годишен футболист от Стражица продължава да е обвито в мистерия

Никола Николов дължал само 125 лв. на фирма за бързи кредити, няма любовна афера и болести

 

НЕОБЯСНИМОТО САМОУБИЙСТВО НА 28-ГОДИШНИЯ ФУТБОЛИСТ ОТ СТРАЖИЦА Никола Николов остава обвито в мистерия, установи репортерска проверка. Мъжът легна на релсите между Стражица и Асеново на 17 юли т.г. в първия работен ден на седмицата. През него мина влак, който го разкъса, макар машинистите да видяха човека. Заради скоростта и завоя обаче те не са успели да реагират. После бе установено, че Никола не бил нито вързан, нито е оставил предсмъртно писмо, нито е имал проблеми, които да насочат близки и приятели към фаталното страшно решение.

СЪДЕБНИТЕ МЕДИЦИ УСТАНОВИХА, ЧЕ НИКОЛА НЕ Е БИЛ малтретиран и няма насилствена смърт. Вместо в понеделник да отиде на работа в „Корадо“ в Стражица, футболистът избрал на легне на железния път – главата на едната релса, краката – на другата. Мъжът не е имал психични заболявания, нито нелечима болест, нито любовна афера или несподелена любов. Местен, свестен и известен, както казват хората.

ЕДИНСТВЕНАТА ЕВЕНТУАЛНА ПРИЧИНА ЗА КЪРВАВАТА ТРАГЕДИЯ бе версията за дългове към банки или към фирми за бързи кредити. Преди броени дни по досъдебното производство в Горна Оряховица за склоняване към самоубийство е дошла и чаканата справка от БНБ. Оказва се, че Никола Николов няма неразплатени вноски към ДСК и дължи на фирма за бързи кредити само 125 лева. Заем от 200 лева преди време поискал младият мъж от въпросната фирма и бил върнал 75 лв. За дълг от 125 лева дори и в най-мутренските времена у нас няма данни за подбуждане към самоубийство или за заплахи и мъчения. По разследването са направени всички въпросни експертизи, разпити на свидетели и още куп процесуално-следствени действия, които засега водят само до пълна мистерия. Единственото, което все още не е направено, е психиатрична експертиза по разпити на свидетели. Дали тя би осветлила фаталния край на един млад човек, засега не е ясно. Не се знае и дали прокуратурата ще прекрати разследването, или ще реши да заложи и на такава експертиза, която се прави в изключително редки случаи. Възможно е Никола Николов да е изпаднал в дълбока и необяснима депресия, но това няма как да се установи, ако някой, който знае нещо по случая, не проговори пред властите.

Нели СУКОВА

Сн. Фейсбук

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!