Тренировките, сексът и кавгите разтуптяват сърцето

Тренировките, добрият секс, кавгите и първата целувка са сред нещата, които карат човешкото сърце да бие учестено, пише в. „Дейли експрес“.
Проучване на УанПол, направено във Великобритания сред 2000 души по случай днешния Световен ден на сърцето, разкрива най-разпространените причини за ускореното биене на сърдечния мускул.
Най-често ритъма на сърцето ускоряват тренировките. Следват добрият секс и интервюто за работа. Топ 5 на „сърдечните ускорители“ допълват ходенето на първа среща и скандалите.
Други причини, които карат сърцето да бие ускорено, са правенето на служебна презентация, разрешаването на труден проблем, разминаването „на косъм“ от катастрофа, осъзнаването на допусната в службата грешка, явяването на шофьорски изпит, полагането на изпит, първата целувка, необичаен шум през нощта, събуждането от кошмар, изгубено от погледа дете, гледането на „инфарктен“ мач на любимия футболен отбор, изгубен телефон, парична печалба, женитба, забравена включена ютия, искане за повишение на заплатата, среща с бивш партньор или партньорка, гледане на страшен филм.
Проучването разкрива също, че хората получават сърцебиене средно четири пъти седмично. Три четвърти от участниците в допитването споделят, че сърцето им се разтупква твърде лесно. Шестдесет процента от анкетираните признават, че се тревожат за здравето на сърдечния мускул, като един на петима бърза да успокои страховете си, консултирайки се с лекар.

ИЗТОЧНИК: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.