28 четения

Четвъртокласничката Виктория Обрешкова е най-четящото дете във Велико Търново

ЧЕТВЪРТОКЛАСНИЧКАТА ВИКТОРИЯ ОБРЕШКОВА ОТ СУ „ВЕЛА БЛАГОЕВА“ ПОЛУЧИ ТИТЛАТА „НАЙ-ЧЕТЯЩО ДЕТЕ“ В ОБЩИНА ВЕЛИКО ТЪРНОВО. Тя получи отличието си вчера на официална церемония в Регионална библиотека „П. Р. Славейков“. Виктория беше наградена с плейстейшън конзола лично от председателя на Общинския съвет в старата столица Венцислав Спирдонов.

През лятната ваканция от 1 юни до 15 септември Виктория е успяла да прочете 65 книги и с това си постижение тя грабна титлата. На второ място е третокласникът от ОУ „Бачо Киро“ Стилян Атанасов, който е заел 39 книги. Трети в състезанието се класираха петокласничката Ерина Гюнай Мустафова от СУ „Емилиян Станев“ и Петя Купаранова от 12 клас на Езикова гимназия „Проф. д-р Асен Златаров“. Специални награди получиха Йоана Енчева от 2 клас на ОУ „Димитър Благоев“, двете четвъртокласнички Мария Алева от ОУ „Бачо Киро“ и Мартина Кръстева от СУ „Вела Благоева“ и Христина Тодорова от 12 клас на ПМГ „Васил Друмев“. Наградата за най-четящ родител получи Елена Желязкова.

Около 3000 деца и младежи от общината са се включили в лятната кампания „Ела в библиотеката“, проведена от Регионалната библиотека във Велико Търново. Около 1500 от тях са деца до 7 клас и още толкова учат в горния училищен етап. Инициативата за конкурса беше на Венцислав Спирдонов, който стана и негов патрон.

Предметните награди бяха подсигурени от „Кроношпан“, чийто изпълнителен директор Асен Ников пое ангажимента да помага на конкурса, който става ежегоден.

Специална грамота за всеотдаен труд беше връчена на учителката по български език и литература в ОУ „Бачо Киро“ Венета Михайлова. Отличени бяха и двете ученички на Природо-математическата гимназия „Васил Друмев“ Марина Иванова и Василена Цачева, чиято фотоизложба все още краси фоайето на библиотеката.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *