65 четения

ЕВРОПЕЙСКА СЕДМИЦА НА ПРОГРАМИРАНЕТО В РЕГИОНАЛНА БИБЛИОТЕКА „АПРИЛОВ-ПАЛАУЗОВ“ ГР. ГАБРОВО

Дните от 7 до 22 октомври 2017 т.г. са обявени за Европейска седмица на програмирането. Регионална библиотека „Априлов-Палаузов“ се присъединява като помага на децата да направят своите първи стъпки в програмирането по един интересен и забавен начин.

Роботът „Финч“ е нов вид робот за обучение по компютърни науки, провокиращ въображението на децата. Разработен е специално с образователна цел и е въведен от четири години в обучението по програмиране в училищата в САЩ. Дизайнът и функционалността му са резултат от четиригодишно проучване на института Carnegie Mellon. Предназначен е да подпомага овладяването на редица езици за програмиране.

 

На 10 октомври 2017 от 14,30 часа в залата на Детския отдел всички, които се интересуват от роботика могат да посетят демонстрацията на клуб по роботика „Робопартънс“ (роботи „Лего“) – Габрово.

  
Ще бъдат проведени пет безплатни обучения за работа с робота Финч – на 16, 17 и 20 октомври от 15 часа в компютърната зала на регионалната библиотека след предварително записване и на 18 и 19 октомври в Градска библиотека при НЧ „Пенчо Славейков“ – Трявна.
Групите включват десет участника на възраст от 7 до 12 години.

Участието в семинара става след предварително записване на тел. 066 806269.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!