66 четения

В. Търново е домакин на първото кулинарно изложение „Трапезица фест“

ПЪРВОТО СПЕЦИАЛИЗИРАНО ИЗЛОЖЕНИЕ БАЗАР НА ХРАНИ И НАПИТКИ „ТРАПЕЗИЦА ФЕСТ“ СЪБИРА БЪЛГАРСКИ ПРОИЗВОДИТЕЛИ ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО. Фестивалът е в края на следващата седмица и е в навечерието на Световния ден на прехраната, обявен от Генералната асамблея на ООН.

Форумът на родните производители е вдъхновен от инициативата на БНТ 2 „Вкусът на България“ – част от кампанията „Купувам българско“. За първи път Велико Търново ще събере производители на уникални регионални продукти, храни и напитки. Целта на „Трапезица фест“ е да създаде възможност за представяне на множество малки и средни предприятия от страната, които със своята дейност съхраняват местните традиции, вкусове, развиват регионалната специфика и поддържат отглеждането в страната на изчезващи култури.

Участие в „Трапезица фест“ вече са заявили утвърдени компании от хранително-вкусовата промишленост, които ще представят пред търговци и клиенти нови продукти, а също така и търсени на пазара стоки. Изложението провокира интереса и на малки производители на уникални храни – хумус, билкови продукти, храни от ядки, качествени български вина, млечни продукти. В дните на изложението участниците ще организират дегустации, ще предложат промоционални оферти и атрактивни томболи с награди.

Първото издание на „Трапезица фест“ се организира от Общинската туристическа агенция „Царевград Търнов“ с подкрепата на Изпълнителната агенция за малки и средни предприятия и с медийното партньорство на Българската национална телевизия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!