151 четения

„Кауфланд“: „Отваряме най-рано в края на 2018 г.“

Веригата търси 150 работници от старата столица и региона

 

НАЙ-РАНО В КРАЯ НА ИДНАТА ГОДИНА ЩЕ БЪДЕ ОТКРИТ НОВИЯТ ХИПЕРМАРКЕТ НА „КАУФЛАНД“ ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО, СЕ КАЗВА В СПЕЦИАЛНО ПИСМО НА КОМПАНИЯТА ДО „БОРБА“. Заради големия обществен интерес около новия обект медията се обърна към ръководството на веригата за повече информация около откриването на магазина. „В момента осъществяваме подготовката на терена и проектирането на обекта за новия хипермаркет във Велико Търново. По план трябва да открием новия филиал в края на 2018 г. или началото на 2019 г. В унисон с последователната политика на компанията се стремим всеки нов хипермаркет да съчетава най-добрите и ефективни технологии и дизайнерски концепции, които да направят пазаруването лесно и приятно. С откриването на хипермаркета ще отворим вратите си не само за нови клиенти, но и за около 150 нови служители“, обясняват още от „Кауфланд“.

В МОМЕНТА ВЕРИГАТА НАБИРА ПЪРВИТЕ СИ СЛУЖИТЕЛИ. Първоначално ще се определи ръководният екип, след което ще се запълнят и останалите позиции до 150 работни места. „За нас е важно с присъствието си да създаваме предпоставки за развитие на местната икономика и в този ред на мисли ще се фокусираме върху търсенето на колеги от Велико Търново и региона“, обобщават от австрийската верига. Очаква се възнагражденията да бъдат доста по-големи от обичайните за продавачите в магазини. След събарянето на недовършения хирургически блок, който австрийците купиха за 5,8 млн., дадоха още 1,4 млн. за събарянето му и подготвянето на терена. Вече е ремонтирана ВиК системата, от която в близост до лечебницата се образуваше блато. Тече и проектиране на новия магазин, след което компанията ще обяви процедура за избор на изпълнител на обекта и прилежащата инфраструктура. От кметството вече казаха, че подготвят оформянето на нов пътен възел между улиците „Краков“ и „Арх. Георги Козаров“, където ще е централният вход на хипермаркета.

С. МАРИНОВ

6 коментара за “„Кауфланд“: „Отваряме най-рано в края на 2018 г.“

 • 06.10.2017 в 13:01
  Permalink

  Значи по български 2020 и пак работни места нискозаплатени за много часове работа. Някак си не ги ли притеснява конкуренцията,че то на всеки жител на Търново има по един магазин.

  Отговор
  • 06.10.2017 в 18:11
   Permalink

   Мисля си, че „конкуренцията“ трябва да се страхува.

   Отговор
 • 06.10.2017 в 20:05
  Permalink

  Каква конкуренция , Лидл продават безбожно скъпо , останалите вериги не правят голямо изключение. Като отвори Кауфланд реално ще има конкуренция , друг е въпроса дали заплащането ще бъде достойно на труда , който се хвърля на такива места. При заплата над 800 няма да се замисля , почвам работа веднага.

  Отговор
  • 07.10.2017 в 10:46
   Permalink

   Прав си, че конкуренцията трябва да се страхува. В Бургас например като отвори поредния магазин на тази верига няколко СБА-та затвориха, а на Била им намаля осезаемо клиентелата, това ще се случи и тук

   Отговор
 • 07.02.2018 в 9:43
  Permalink

  Когато отвори това нещо , просто край с търговия та на дребно и малките магазинчета умират.цели семейни бизнесчета ще загинат…..

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!