9 четения

Германски експерти ще черпят опит от търновските си колеги

Експерти от Министерство на вътрешните работи в Германия ще посетят Велико Търново, за да се запознаят с опита на колегите си в превенцията на битовата престъпност. Това обяви Благовеста Факирова, председател на Дарителско сдружение „Св. Иван Рилски“ и председател на Сдружението на кметовете и кметските наместници „Янтра 2001“. Двамата експерти ще посетят Областната дирекция на МВР – Велико Търново, както и Балван, за да се запознаят с проекта „С грижа за възрастните хора“, който дарителското сдружение, полицията и Сдружението на кметовете и кметските наместници успешно реализират от 2014 г.

„По време на визитата им ще представим проекта и работата ни за намаляване процента на престъпността сред възрастните хора. Ще направим презентация и на темите, по които работим с децата и възрастните“, уточни Факирова. И допълни, че Областната дирекция на МВР – Велико Търново, е една от водещите по превенцията на престъпността сред децата и възрастните хора и с най-малък брой престъпления срещу чуждестранни граждани, които живеят на територията на областта.

През 2016 г. проект „С грижа за възрастните хора“ е избран като официална номинация за участие от страна на България в конкурса на Европейската мрежа по превенция на престъпността на тема „Превенция на престъпленията срещу възрастни хора“, който се състоя на 14 и 15 декември 2016 г. в Братислава, Словакия. Проектът получи грамота, сертификат и право да бъде качен на сайта на Европейската мрежа по превенция на престъпността като проект с голямо обществено значение.

В. ВАЛЕНТИНОВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!