84 четения

Най-хубавите неща в живота са безплатни

Целувката и прегръдката са най-любимите безплатни удоволствия, откри проучване на журналист от британската телевизия „Уоч“, цитиран от в. „Дейли мирър“.
Те оглавиха класацията, съставена от Стив Норт, защото бяха посочени от повече от половината запитани (56 %). Второто място зае смехът в компания, а челната тройка допълни спането в чисти чаршафи.
Галенето на домашни животни, изгодните оферти в магазина и комплиментът се оказаха сред любимите безплатни удоволствия на хората в проучването, което установи, че 87 % от участниците оценяват малките поводи за наслади повече, когато са финансово затруднени.
Все пак парите носят удоволствие, доказателство за което е, че британците класираха на седма позиция намирането на пари на улицата.
Срещата със стар приятел е друг повод за приток на ендорфин.
Проучването сред 2000 пълнолетни мъже и жени установи почти пълно единодушие при твърдението, че добрите дела доставят удовлетворение. Около 97 % от запитаните казаха, че подкрепата на човек в нужда ги прави щастливи и че оценяват малките неща с напредването на възрастта.
На последно място в топ 10 се позиционира мързелуването в неделния ден.

ИЗТОЧНИК: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *