Новини

Над 200 блока, гаражи, офиси и магазини сипят отломки над главите на минувачите в старата столица

Банки вече довършват изоставените строежи

 

ТРИ МАЛКИ БЛОКА ВЪВ ВЕЛИКОТЪРНОВСКИЯ КВАРТАЛ „ЗОНА В“ ВЕЧЕ СА ДОЗАВЪРШЕНИ ОТ БАНКИ, КОИТО СА ПРИЕЛИ КАТО ЗАЛОГ КОМПЛЕКСИТЕ ОЩЕ НА ЗЕЛЕНО, но собствениците им така и не са успели да ги построят. Финансовите институции са си прибрали изграденото до момента, след което са наели строителни фирми да ги дозавършат и са предложили за продан апартаментите. Вместо да държат грубия строеж на сградите и да инвестират в обезопасяване, банките получават строителни разрешителни и наемат фирми да дозавършат блоковете.

Няколко случая на препродажба на руини на сгради между собственици, които нямат възможност да реализират проекта си, и желаещи да го довършат също са в ход, а емблематичен пример е комплексът, който бизнесменът Величко Минев завършва на ул. „Ниш“, където от години стояха само основи на блок.

ПО ДАННИ НА ОБЩИНА ВЕЛИКО ТЪРНОВО АБСОЛЮТНИ РЕКОРДЬОРИ ПО НЕЗАВЪРШЕНИ БЛОКОВЕ, офиси, гаражи и магазини са двата големи квартала „Зона В“ и „Бузлуджа“. В целия град под надзор кметството държи около 200 обекта, а само тук са 70 на сто от тях.

Само по ул. „Стоян Коледаров“ има три комплекса, които са замразени на груб строеж поне от 10 години и отломки и арматури падат от тях, а лошата им визия е без коментар.

От дирекцията по строителство и териториално и селищно устройство на местната администрация ще обходят недовършените строежи по всички части на града и ще привикат собствениците им. Ако те не вземат мерки и не обезопасят сградите си, ще бъдат санкционирани.

С. МАРИНОВ

4 thoughts on “Над 200 блока, гаражи, офиси и магазини сипят отломки над главите на минувачите в старата столица

 • Заради този “паметник” на снимката разрушиха пътя покрай газстанцията. Общината да чуе гражданите от ж.к. Бузлуджа и да възстанови пътя. Докога ще се правят на ощипани девици???

  Отговор
 • Поддържам написаното по-горе. Това е най-краткия път към кв. Бузлуджа и не изисква кой знае колко средства. малко по-надолу зад току-що изградения блок и на 200 м. от “Практикер” има едно “хълмче” с дребни храсти и дървета. Защо вече не е премахнато и направена градина. А ходили сте към по-отдалечените райони на кв.”Бузлуджа”? Нямаулици и се чудя как хората изгазват калта и снега през зимата

  Отговор
 • Заведете кмета на тия улички,може и да ги направи.

  Отговор
 • Блоковете до спортното училище също сипят отломки по главите на гражданите и въпреки жалбите до общината отдел ТСУ не взема мерки. Бездействието на служителите е престъпно и последиците могат да бъдат трагични.
  и.

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *