Спорт

Стадион „Ивайло“ отново светна, започнаха 72-часовите проби на новите прожектори

Билетите за двубоя на „виолетовите“ с „Левски“ вече са в продажба, цените остават същите

 

Вчера след пауза от почти 20 години осветлението на стадион „Ивайло“ отново заработи. Точно в 13:30 часа поетапно започнаха да светват лампите на прожекторите. Още в събота бе пуснато захранването към трафопост „Спортист“, който вече е под напрежение. 48 часа трансформаторите работиха на празен ход, а от днес започнаха 72-часовите проби на осветлението.

Така първият мач на електрическо осветление ще бъде европейската квалификация между отборите на България и Украйна до 17 години, която е предвидена за тази вечер от 18:30 ч. на стадион „Ивайло”. В петък по същото време е и мачът между България и Ирландия.

Първият мач на „Етър ВТ” на осветление пък ще бъде в неделя, 15 октомври, от 17:30 ч. срещу столичния „Левски”.

Междувременно билетите за двубоя със „сините“ от вчера вече са в продажба. Цените остават същите – 8 лева за възрастни, за ученици, пенсионери над 60-годишна възраст и студенти те ще са отново по 4 лева. Ползващите 50% намаление в цената ще трябва да представят документ, удостоверяващ самоличността им. Те ще могат да си купуват билети до събота с намаление, в неделния ден всички билети ще са на цена 8 лева.

Децата до седемгодишна възраст влизат на мачовете безплатно.

От тази сутрин всички желаещи могат да купят билети в офиса на ОП „Спортни имоти и прояви“ на стадион „Ивайло“ вляво от централния вход и в Туристическия информационен център „Царевград Търнов“ в центъра на града. Също така талоните ще се продават от 11:00 до 17:00 часа на касата пред стадион „Ивайло“. Билети ще има и в офиса на ФК „Етър ВТ“ на централния вход на стадиона.

Снимка: Светослав СТЕФАНОВ

3 thoughts on “Стадион „Ивайло“ отново светна, започнаха 72-часовите проби на новите прожектори

 • А защо тормозите хората със светлината нощем?

  Отговор
  • Защото пробите са 72 часа без прекъсване. Ще потърпите. След два дена няма да ви свети.

   Отговор
 • Намалете малко силата на светлината,ослепихте ме с тези лампи.Точно срещу прозореца ми са.

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *