58 четения

Футболен хулиган от Михалци с 500 лв. глоба за юмрук в гърдите на главен съдия

Безработният Никола Николов няма право да ходи на спортни изяви една година

 

47-годишен футболен хулиган от Михалци получи вчера от съда в Павликени 500 лева глоба и забрана една година да не ходи на спортни мероприятия. Никола Николов е ударил с юмрук в сърцето 28-годишния главен съдия Владимир Велев по време на мач в селото в събота. На съдията е оказана първа помощ и опасност за живота му няма.

Екшънът се разиграл в проливния дъжд след първото полувреме. Мъжът нахлул на терена и започнал да обижда целия съдийски състав, защото свирел в полза на другия отбор. След нападението срещата между „Светкавица“ (Михалци) и „ Нове“ (Свищов) е била прекратена, а до този момент свищовлии водели с 2:0. Никола е бил арестуван за 24 часа и е даден светкавично на съда по Закона за борба със спортното хулиганство.

По време на делото е станало ясно, че безработният хулиган е залял с ракия страничен съдия, за което обаче той не си признал. Според версията на Николов той искал да удари един от футболистите от Свищов, защото спъвал играч от Михалци, но по погрешка уцелил съдията. Побойникът обаче дори не успял да посочи футболиста, но за сметка на това доста свидетели били чули след удара по главния съдия думите му: „Тъй ти се пада!“, след което имало и люта псувня. Решението на Районния съд в Павликени не подлежи на обжалване, а МВР ще има грижата Никола Николов една година да не гледа каквото и да е спортно състезание.

Н. ГЕОРГИЕВА

Един коментар за “Футболен хулиган от Михалци с 500 лв. глоба за юмрук в гърдите на главен съдия

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *