5 четения

Черният чай стимулира отслабването

Черният чай помага за отслабване, като
засилва метаболизма, но само ако към него не
се добавя мляко, съобщи в. „Дейли мейл“.
Учени от университета на Калифорния в Лос Анджелис установиха, че черният чай засилва метаболизма, защото по-големите му молекули се усвояват лошо и това насърчава растежа на бактерии, които улесняват отслабването.
Зеленият чай също помага за отслабване, защото намалява нивата на бактериите в червата, които са свързани със затлъстяване. Само черният чай обаче стимулира метаболизма.
„Известно беше, че полифенолите от зеления чай са по-ефективни и по-полезни за здравето, защото се усвояват в кръвта и тъканите по-добре от полифенолите на черния чай – каза ръководителят на екипа проф. Сузан Хенинг. – Резултатите ни обаче показват, че благодарение на специфичен механизъм в микробиома черният чай също допринася за доброто здраве и отслабването“.
Изследването е направено с мишки, разделени на четири групи, подложени на различни диети – с малко мазнини, много мазнини, много въглехидрати, много въглехидрати и екстракт от зелен чай и много мазнини, въглехидрати и екстракт от черен чай. Мишките, които получавали екстракт от чай, отслабнали колкото и тези на диета с малко мазнини. Само получавалите черен чай обаче били с подобрен метаболизъм.

ИЗТОЧНИК: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!