12 четения

100 000 евро спечели гимназията по туризъм по три европейски проекта

100 000 ЕВРО СПЕЧЕЛИ ПРОФЕСИОНАЛНАТА ГИМНАЗИЯ ПО ТУРИЗЪМ „Д-Р ВАСИЛ БЕРОН“ ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО, ЗА ДА РЕАЛИЗИРА ТРИ ЕВРОПЕЙСКИ ПРОЕКТА. Първият се нарича „Дискусия: Обсъждаме нашата гледна точка за Европа“ и по него търновската гимназия ще си партнира с училища от Германия, Италия, Португалия, Турция и България. Това е проект, който цели да популяризира дебата като начин на разговор и изразяване на гледната точка. Младите дебатьори ще симулират заседания на Европарламента и ще дебатират по проблемни за нашето време въпроси. Проектът трябва да приключи с наръчник, в който тийнейджърите ще опишат как се създава клуб по дебати и как се водят дебати в училище.

По втория проект училището ще работи с партньорски гимназии от Франция, Турция, Румъния и Италия. Проектът е свързан с пазара на труда и по-успешното включване на завършващите ученици в него.

Училищата, които ще работят по този проект, се намират в атрактивни туристически райони, които биха се възползвали от създаването на процъфтяващ бизнес и млада работна сила. Затова те са се обединили и ще си сътрудничат по темата „Онлайн образователни инструменти за професионалното образование“. Целта е, когато проектът приключи, да има онлайн брошура за популяризиране на туристическия потенциал на всички тези райони, икономика, възможности за работа и бизнес, културен живот, забавления, хотели, ресторанти и заведения, транспортни съоръжения, спортни центрове.

„Мобилността като фактор за развитие и признаване на професионалните компетенции в хотелиерството и ресторантьорството“ е третият проект на търновската гимназия. По него за осми път 20 ученици от гимназията по туризъм ще проведат лятната си практика в град Флоренция, Италия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!