Задържани ще сервират капучино на съдии в Торино

Заведение в Съдебната палата в Торино, останало дълго време затворено, отново ще отвори врати след няколко месеца, като ще следва новаторски модел – затворници или бивши затворници ще сервират кафета, предаде Франс прес.
В огромната сграда на Съдебната палата, в която се помещават всички съдебни инстанции в столицата на областта Пиемонт, заведението, предназначено за около 900 служители и стотина магистрати, адвокати и посетители, затвори врати преди няколко месеца заради проблеми, свързани със стопанисването му. Общината на Торино, която е негов собственик, обаче е подписала протокол, в съответствие с който да го предложи на концесия за 6-годишен срок на организация, ангажирала се със социалното включване на задържани.
„Заведението трябва отново да отвори врати след няколко месеца – поясни говорител на общината на Торино. – Това е в рамките на усилията за хуманизиране на наказанието лишаване от свобода чрез осигуряване на работа и влизане в контакт с клиентелата.“ Той обаче не коментира възможността затворник да трябва да сервира сандвич на съдията, който го е осъдил.
Освен това около 60 кв.м площ от заведението ще бъдат предоставени за осъществяване на културни проекти и за изложби, посветени на правата на задържаните.

ИЗТОЧНИК: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *