Силно представяне на малките шахматисти от „Етър“ в Нова Загора и София

В два национални турнира по шахмат се включиха състезатели на ШК „Етър“ през изминалия уикенд. В Нова Загора се проведе турнир по ускорен шах в 7 кръга и контрола 15 минути + 10 секунди на ход. В него се включиха 104 участници от всички възрасти. Много успешно се представиха Слав и Веселин Чамуркови. Те спечелиха съответно златен и бронзов медал в групата до 8 години. По същото време в София стартира традиционният детски турнир за купата на „Мall България“. Там участваха 72 деца до 10 години с отделни класирания до 6, 8 и 10 г. Те играха на контрола 12 минути + 5 секунди на ход в 7 кръга.

Държавната шампионка до 8 години Стефани Бижева отново показа, че е на висота, и зае първото място при момичетата във възрастта си с 4,5 точки. Стефи е 16-ата в генералното класиране и постигна ниво на постижение 1208, с което ще излезе с ЕЛО в новата ранглиста.

Мартин Кънчев също завърши с 4,5 точки и е 5-и при момчетата до 8 години. Той има ниво на постижение 1220 и също ще излезе с рейтинг по ускорен шах. Третият представител на ШК „Етър“ – Йордан Ангелов, завърши с 2,5 точки.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *