ГАБРОВО Е ПОБЕДИТЕЛ В КОНКУРСА „ЕКООБЩИНА 2017“ В КАТЕГОРИЯ „ЕНЕРГИЙНА ЕФЕКТИВНОСТ НА СГРАДИТЕ“

Община Габрово беше отличена като победител в конкурса ЕКООБЩИНА 2017 в категория „Енергийна ефективност на сградите“ при общините с население над 40 000 жители. Наградата получи заместник-кметът на Община Габрово инж. Климент Кунев.

Второто издание на конкурс „ЕКООБЩИНА“, организиран от Френското посолство в България има за цел да популяризира постиженията в областта на управлението на отпадъците и водите, устойчивата мобилност и енергийната ефективност, и да отличи онези общини, които успяват да постигнат целите за опазване на околната среда по ресурсно ефективен и икономически устойчив начин.

Над 37 общини подадоха повече от 50 кандидатури, с които се представят конкретните общински политики в четирите категории „Устойчиво управление на водите”, „Устойчиво управление на отпадъците“, „Енергийна ефективност на сградите“ и „Устойчива мобилност”. Подобно на DSC_1833първото издание на конкурса и през 2017 г., категорията „Устойчиво управление на отпадъците“ бе най-атрактивна сред общините. Втората най-предпочитана категория, спрямо броя на подадените кандидатури, бе посветена на енергийната ефективност. За отличието в нея се бориха четири общини с население от над 40 000 жители и 10 общини с население от под 40 000 жители. През месец септември жури от специалисти в различните области оцени кандидатурите. В края на процеса бяха отличени по две общини лауреати във всяка една от четирите категории.

На официалната церемония по награждаването днес присъстваха представители на правителството и местната власт. Лауреатите получиха специалните награди, осигурени от Министерството на регионалното развитие и благоустройството и от Министерството на околната среда и водите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *