Изпитанието "Шестте стола" спря Галина Макавеева в "Х Фактор" | Вестник Борба - областен всекидневник, Велико Търново

Изпитанието „Шестте стола“ спря Галина Макавеева в „Х Фактор“

Публикувана на: 12.10.2017г. 245 прегледа

Горнооряховката е посветила живота си на музиката и сладкарския бизнес

 

МУЗИКАТА И ВКУСНИТЕ СЛАДКИШИ СА В ЖИВОТА НА ГОРНООРЯХОВЧАНКАТА ГАЛИНА МАКАВЕЕВА. Само преди няколко часа тя отпадна от битката за голямата награда в „Х Фактор“ след изпитанието, наречено „Шестте стола“. А там, според правилата на играта, сядат шестима изпълнители, които са на крачка от финала. Но всеки от тях може да бъде изместен от друг финалист. Така се случи и с Галя. Комисията й отреди място на един от тези шест стола на сцената, но след това Заки избра младата дама от Горна Оряховица да отстъпи мястото си на друг изпълнител. „Аз не съжалявам. Е, искаше ми се да вляза във финала. Ние, младите изпълнители, участваме в такива формати не само защото те са най-вълшебното изживяване, а защото са крачка към това да те видят правилните хора“, казва Галина, която разделя деня си между музиката и сладкарския бизнес. Тя всеки ден пътува между Горна Оряховица, където живее, Лясковец, където се намира сладкарският цех на семейната фирма, и Велико Търново, където Галя управлява много известно и успешно заведение.

„Стигнах достатъчно навътре в този формат и се надявам резултатите за мен скоро да станат реалност. Сега ще премълча останалата информация не защото съм суеверна, а защото това са част от законите на музикалния бизнес. Не искам да говоря, преди да се е случило, защото наистина е много рано“, казва Галина.

Преди да отпадне заради изпитанието с шест стола, младата изпълнителка успешно премина предварителните турове – прослушванията във Велико Търново, след това кастинга в София, както и тренировъчните лагери. По времето, когато участниците са на лагер, те работят по групи, за да покажат дали могат да се стиковат, да се съобразяват, да правят компромиси и да се справят в група. „Цялата ни група мина напред. Всички, които се борихме в тази категория 25+, бяхме допуснати до следващия етап, значи се справихме отлично. Още повече че за разлика от останалите ние избрахме да пеем българска песен и за двата часа, които ни дадоха, направихме страхотната песен „Страхотен ден“, разказва още Галина. После се оставя на мислите си за българската музика и защо толкова малко родна музика звучи в музикалните формати. „Вероятно, защото формати като „Х Фактор“ и други такива музикални се следят основно от тийнейджъри, а те като че ли предпочитат да слушат повече чужди изпълнители или българска рап музика, която всъщност не може да бъде изпята. Не че е лошо да слушат английска музика, но точно така българската музика започва да изчезва. САМАТА ТЯ НЕ Е ГОТОВА ДА ПРАВИ КОМПРОМИСИ СЪС СЕБЕ СИ, ЗА ДА ПОДПИШЕ ДОГОВОР ИЛИ ЗА ДА ПОЛУЧИ ЕФИРНО ВРЕМЕ. Затова категорично отказала да разказва драми от личния си живот, както постъпват голяма част от кандидатите за слава. „Изобщо не искам да се правя на шут, за да ме покажат по телевизията. Нито пък разрешавам да използват личния ми живот, за да си правят пиар на шоуто. Затова много често в такива формати остават и продължават много напред нетолкова музикални, но по-скандални хора“, казва Галина.
„Х Фактор“ е третият музикален формат, в който тя участва. Преди години се явила в „Гласът на България“, където също успяла да стигне доста напред в състезанието. Когато била още тийнейджърка, се пробвала и в „Мюзик айдъл“. Точно тогава тя се срещнала с Аделина Колева и нейния прочут състав „Нова музика“. Галина потърсила вокалната педагожка, за да се подготви по-добре за телевизионния формат и… останала 9 години в групата. „Напуснах „Нова музика“, защото бях по-голяма от останалите момичета и момчета и реших, че ми е време сама да поема по пътя си“, казва Галина.

ЗАРАДИ СЛАДКАРСКИЯ БИЗНЕС, В КОЙТО Е НАВЛЯЗЛА, ВСЕ ПО-МАЛКО ВЕЧЕРИ Й ОСТАВАТ ДА ПЕЕ, НО МЛАДАТА ДАМА ПРИЗНАВА, ЧЕ ОБИЧА И ДВЕТЕ СИ РОЛИ. Сладкарката в семейството е майка й и точно от нея Галина е наследила любовта си към сладкарството. Тя от малка се навъртала покрай майка си и така започнало да й харесва. Сега Галина работи и в цеха, и в заведението си. А вечер пее. „Не е лесно, но в нашата страна за младите хора всичко е сложно. Държавата почти нищо не прави, за да ни накара да останем в родината си. Не че искам да ми се дава наготово, но аз правя бизнес и виждам колко трудно е в бизнеса, а искам и музика да правя. Ако не се бориш, си обречен“, признава Галина, която преди време успяла да запише своя авторска песен. Но когато стигнала до момента песента да бъде продуцирана и представена, точно тези, на които разчитала най-много, й затворили всички врати. „Случи се след участието ми в „Гласът на България“. Затова ти казвам, че явяването в музикалните формати изобщо не е гаранция, нито пък е повод да имаш очаквания. Така че песента се завъртя само в интернет. Същото е и със сладкарския бизнес – цялото семейство работим всеки ден и разчитаме един на друг. Тя е възпитаник на СУ „Георги Измирлиев“ в Горна Оряховица. И от малка пее, но когато дошло време да избира специалност в университета, талантливата изпълнителка избрала да учи банково дело и счетоводство и контрол, което днес й помага в бизнеса. Не спира обаче да пее. Рок и поп са любимите й жанрове и дълго време тя пее в музикална банда по рок събития и мотосъбори. Сега можете да слушате Галина Макавеева в клубовете и пиано баровете в цялата област и дори в Габрово.

Сашка АЛЕКСАНДРОВА

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *