Консерви "Дилмано Дилберо", отбрани вина, домашни рецепти и местни храни на първия "Трапезица фест" | Вестник Борба - областен всекидневник, Велико Търново

Консерви „Дилмано Дилберо“, отбрани вина, домашни рецепти и местни храни на първия „Трапезица фест“

Публикувана на: 12.10.2017г. 82 прегледа

Събитието започва в четвъртък на обяд в Изложбените зали

 

ОТБРАНИ ВИНА, ДОМАШНИ РЕЦЕПТИ И ВСИЧКО НАЙ-ДОБРО ОТ МЕСТНАТА ХРАНИТЕЛНО-ВКУСОВА ПРОМИШЛЕНОСТ ПОКАЗВАТ НА ПЪРВИЯ „ТРАПЕЗИЦА ФЕСТ“, КОЙТО СЕ открива днес в 12,00 ч. във Велико Търново. Изложението базар се провежда в рамките на инициативата „Вкусът на България“ и кампанията „Купувам българско“, при които кметовете на общини дават възможност на местните производители да поставят открито пред институциите проблемите на своя бизнес и да се срещнат очи в очи със своите клиенти.

За жителите и гостите на Велико Търново щандовете на български производители в Изложбените зали „Рафаел Михайлов“ ще бъдат отворени всеки ден от четвъртък до събота включително от 10,00 до 19,00 часа. Участниците обещават множество дегустации и промоционални отстъпки, а Общинската агенция по туризъм „Царевград Търнов“ предоставя възможност на всеки, закупил продукти в дните на изложението, да получи талон за отстъпка при посещението на парка на миниатюрите под Царевец.

В ДНИТЕ НА „ТРАПЕЗИЦА ФЕСТ“ ЗА ПЪРВИ ПЪТ ВЪВ ВЕЛИКОТЪРНОВСКИЯ РЕГИОН ЩЕ БЪДАТ ПРЕДСТАВЕНИ МЕЛНИШКИ ВИНА ОТ КОЛЕКЦИЯТА НА ВИНАРСКА КЪЩА „РУПЕЛ“. МИКРОВИНАРНА „ДЖОБКОВИ“ ще предложи на ценителите вина по уникални рецепти и в ограничени серии. В първото издание на изложението на българските производители участва и бутиковата изба „Вила Юстина“, която произвежда вина само от собствени лозови масиви. Авторски рецепти на деликатеси от ядки, тахани и томбола за клиентите, възможност да вкусите произвеждан в България хумус, чудодейни билкови тинктури и иновативни продукти от зеолит и билкова козметика ще представят фирмите участници тази година. Всеки ден в чест на своята 125-а годишнина търновската пивоварна „Болярка“ ще предложи на посетителите на изложението дегустация на бира, а на щанда на „Лактима“ посетителите на изложението ще имат възможност да опитат най-новите продукти на компанията. Специална селекция деликатеси и колбаси по оригинални рецепти ще представи на „Трапезица фест“ фирма „Стефанов“. За първи път посетителите на изложението ще могат да опитат и да купят зеленчукови консерви с марката „Дилмано Дилберо“.

С. МАРИНОВ

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *