Правят "Раховец" с цветовете на трикольора, 2 млн. печки произведени досега, пекат даже в Гренландия | Вестник Борба - областен всекидневник, Велико Търново

Правят „Раховец“ с цветовете на трикольора, 2 млн. печки произведени досега, пекат даже в Гренландия

Публикувана на: 12.10.2017г. 269 прегледа

„Складова техника“ – Г. Оряховица, измисли уред, който топли с костилки и орехови черупки

 

НАД 2 МЛН. ПЕЧКИ ОТ КУЛТОВАТА МАРКА „РАХОВЕЦ“ Е ПРОИЗВЕЛА ЗА БЛИЗО ПОЛОВИН ВЕК ФИРМАТА „СКЛАДОВА ТЕХНИКА“ – ГОРНА ОРЯХОВИЦА, а в чест на юбилея компанията пусна култово изделие в цветовете на националния трибагреник – бяло, зелено, червено, и съоръжено с керамични котлони или газова система наред с популярните нагревателни плочи. „Този уред е притежание на почти всяко семейство у нас, знам, че се използва даже в Гренландия и Южна Африка. Неговата тайна е в специално разработената фурна, която е измислена с такава дебелина на ламарината, че всички храни да се изпичат равномерно“, разкри новият изпълнителен директор на „Складова техника“ АД Николай Стоев. Компанията е пуснала наскоро на пазара нов вид пелетен котел „Торнадо“ с 90% КПД, който може да работи освен с пелети също и с дървесен чипс, костилки от плодове, черупки от орехи и други енергоносители, които са с размери до 32 мм. Изделието притежава най-високия екологичен клас 5, който влиза в сила след няколко години. Според другия изпълнителен директор Емил Петков над 90 на сто от изделията на дружеството отиват за износ в 40 държави. Той припомни, че фирмата  е създадена през далечната 1916 г. в Горна Оряховица от малка работилница, в която работели четирима братя – Илия, Кольо, Александър и Стефан Раеви. Преди повече от век те започнали да правят първата у нас готварска печка на дърва – „Стопанка“, която изместила популярното огнище и пещите и се явява като предшественик на култовия „Раховец“, който бе гордост още на социндустрията. От времето на малката работилница досега заводът е нараснал много и за последната година е с оборот от 8 млн. лв. За тази очакваме 20 на сто ръст и приходите от продажбите да надхвърлят 10,5 млн. лв., пояснява още Николай Стоев.

756 ЛВ. В МОМЕНТА Е СРЕДНАТА ЗАПЛАТА В ПРЕДПРИЯТИЕТО, като от следващия месец влиза в сила специална система за бонуси за най-добрите в екипа, които ще повишат възнаграждението с още 100 лв. Освен пари работниците получават и допълнителни бонуси под формата на купони за храна, изплащат им се средства за транспорт и почивки. „Ние сме един от добрите работодатели, поддържащ високи възнаграждения, но независимо от това изпитваме като всички нужда от кадри. 159 души при нас са на възраст над 54 г., имаме и 19 трудоустроени, които също получават заетост и достойни възнаграждения“, отчита Емил Петков.

 

„СКЛАДОВА ТЕХНИКА“АД ПОДОБРЯВА УСЛОВИЯТА НА ТРУД С ПРОЕКТ ЗА 245 166.67 . През тази година компанията спечели проект за подобряване условията на труд за своите служители на стойност 245 166.67 , информира ръководителят на проекта Венцислав Славов. Проектът се реализира с финансовата подкрепа на ОП „Развитие на човешките ресурси“ 2014 -2020, съфинансирана от Европейския Социален фонд , Приоритетна ос 1 : Подобряване достъпа до заетост и качеството на работните места. С реализирането му компанията ще направи и внедри стратегия за управление на човешките си ресурси, закупува ново работно облекло и предпазни средства и модернизира част от цеховете си и подобрява инфраструктурата в тях. Финансирането отива още за обособяването на три стаи за отдих и почивка и оборудването им. От 245 166,67 лв. обща стойност на проектното предложение, размерът на безвъзмездната финансова помощ е в размер на 196 133,34 лв.,каза още Славов.

Стилян НАЙДЕНОВ

Сн. Светослав СТЕФАНОВ

loading...

Коментари за "Правят „Раховец“ с цветовете на трикольора, 2 млн. печки произведени досега, пекат даже в Гренландия"

  • 12.10.2017 в 13:39

    За този тежък труд заплатите са нищожни.

    Отговор
  • 12.10.2017 в 15:50

    Били поддържали високи възнаграждения със 756 лв средна заплата в предприятието!!!!!Видно съизмерими са с тези в БКС-то.После що града обезлюдявал!Тези хора явно наистина живеят в собствен свят.

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *