Предстоят чудесни есенни дни

През нощта ще има незначителна облачност до ясно. Ще духа слаб вятър от северозапад, на моменти ще бъде тихо. Минималните температури ще бъдат между 7 и 10. За района на В. Търново се очаква минимална температура 8 гр. През по-голямата част от деня ще бъде ясно. Късно след обяд и вечерта ще има променлива облачност. Ще духа слаб до умерен вятър от запад. Максималните температури ще бъдат между 21 и 24. За района на В. Търново се очаква максимална температура 23 гр. Атмосферното налягане преди обяд ще се задържи без съществени изменения, късно след обяд ще се повишава. На тази дата най-високата измерена максимална температура във Велико Търново е 32.0 през 1993 г., а най-ниската измерена минимална температура е 0.6 през 1979 г. Слънцето ще изгрее в 07 часа и 28 минути и ще залезе в 18 часа и 39 минути. Фаза на Луната: седем денонощия след пълнолуние.

И утре преди обяд ще има незначителна облачност до слънчево, след обяд се очакват увеличения на облачността. Ще духа слаб до умерен вятър от северозапад. Леко захлаждане – минималните температури ще бъдат между 7 и 10, максималните между 19 и 22. В неделя ще преобладава време с променлива облачност и ще духа слаб вятър от запад. В понеделник през деня ще бъде слънчево със слаб вятър без определена посока. От вторник до четвъртък за равнинните и полупланински райони ще преобладава време с незначителна до променлива облачност. Около водоемите и в районите с котловинен характер на релефа преди обяд ще има намалена видимост до мъгла и значителна ниска облачност, които до обяд ще се разсейват. Ще духа слаб вятър от изток, на моменти ще бъде тихо.

От неделя до четвъртък времето ще се задържи с температури около и над средните за сезона. Минималните ще бъдат между между 8 и 11, максималните между 21 и 24. От вторник до четвъртък в районите, в които преди обяд се очаква намалена видимост и значителна ниска облачност, температурите ще останат с 2 – 4 гр. по-ниски.

Над западните и централни части на Стара планина в петък и събота преди обяд ще има променлива облачност, след обяд ще преобладава време със значителна облачност и ще духа умерен до силен вятър от северозапад. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около 11. От неделя до четвъртък ще преобладава време с променлива облачност и слаб до умерен вятър от северната четвърт. Максималните температури на 1200 м ще бъдат между 12 и 15. През целия период температурите на 2000 м ще бъдат с 5-6 гр. по-ниски от тези на 1200 м.

 

 

НИМХ – Филиал Плевен, ХМО – В. Търново

Дежурен синоптик: Николай Ятански

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.