След пауза от 18 години стадион „Ивайло“ отново прие мач на осветление

Националите до 17 години започнаха евроквалификацията със загуба

 

Стадион „Ивайло“ във Велико Търново прие първата футболна среща на осветление след 18-годишна пауза. Във вторник във вечерните часове българският национален отбор по футбол U17 посрещна формацията на Украйна в европейска квалификация.

Кметът на старопрестолния град Даниел Панов бе на трибуните и се увери в отличната работа на новите 168 прожектора, които вече са напълно синхронизирани и осигуряват оптимално светлинно покритие на целия футболен терен. Много висока оценка за качеството на осветлението дадоха операторите на Националната телевизия, която предава срещата, заявявайки, че покрива отлично терена.

За съжаление, юношеският национален отбор до 17 години започна с тежка загуба квалификациите за Евро 2018. Възпитаниците на Викторио Павлов записаха поражение с 0:3 от Украйна, въпреки че от 28-мата минута на срещата гостите играха с човек по-малко.

В другия мач от групата Ирландия разби с 6:0 Азербайджан на стадион „Локомотив“ в Горна Оряховица. Следващият ни мач е именно срещу „детелините” – на 13 октомври, отново във Велико Търново, от 18:30 часа. Последната ни среща срещу азерите е на 16 октомври в Горна Оряховица.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *